Рецепти   Левус

Хліб зерновий

Хліб зерновий

Суміш із зернами кунжуту в поєднанні з пшеничним борошном із крупами пшеничною та вівсяною з добавками кукурудзяних пластівців та спецій із сушеного кропу і чорного тмину має неповторний смак і лікувальні властивості. Хліб ідеально поєднується зі стравами східної кухні або стравами з риби.

Інгредієнти:

інгредієнти:
• тепла вода: 410 мл
цукор: 1,5 ст.л.
сіль: 2 ч.л.
• цілісна мука (борошно пшеничне першого сорту): 330 гр
крупа пшенична експрес-продукт: 50 гр
крупа вівсяна експрес-продукт: 50 гр
пластівці кукурудзяні: 40 гр
• сухе млоко(сироватка молочна суха): 30 гр
• сухі пекарські дріжджі: 12гр.
2,5 ч.л. (дріжджі пресовані 42гр.)
• льон експрес-продукт: 25 гр
кунжут: 25 гр
• сушений кріп і чорний тмин: 50 гр
-у разі використання свіжих дріжджів
(40гр.) розводимо у трьох ложках
теплого молока і даємо постояти 15хв. у теплі;
-кількість води контролюємо у процесі вимішування (заливаючи початково 370мл. і поступово додаючи ще 40мл, більше або меньше-залежить від консистенції тіста)

Спосіб приготування

Спосіб приготування
Вага: 700гр.   Час: 2год.20хв.

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:
вода, сіль і цукор.
Потім додаю борошно, крупи і сухі дріжджі(або розведені свіжі). Ставлю контейнер у хлібопічку.
Вибираю програму 6, вагу хліба і бажаний колір скоринки. Натискаю на кнопку «Старт».
  (в процесі замішування потрібно слідкувати за густиною тіста, до якого при
потребі додати муки або води, щоб воно було тугим і не розтікалося)
Після звукового сигналу додаю, льон, кунжут і тмин з кропом.
В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.
показати усі фото

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • ГалинаМ
0

39.04.13, 08:55

Має бути дуже смачно!
Але ДРІЖДЖІ бажано замінити на "ПРИРОДНІ" - якщо ми вже маємо мету спети ЗДОРОВИЙ ХЛІБ!
Про те, з якої ХІМІЇ готують "Дріжджі Хлібопекарські" та про їх ШКОДУ для здоров*я - дивитись тут:
"Хлеб домашний вкусный, без "химических дрожжей!" = http://cook.i.ua/user/295100/8612/
+++ там же - як САМОМУ приготувати "ПРИРОДНІ ДРІЖДЖІ"

Гість: Мартышка Чита

49.04.13, 09:41

Ой і смачнючий, мабуть, хлібчик

69.04.13, 13:39

це класно, та в кожної пічки свої рецепти, я побоююсь... що може не підійти.

79.04.13, 14:27

А як би окрайчик на пробу?! Слинка капає.

89.04.13, 14:41

Смакота!!!*brav o*
Добрий день Олег!В липні буду у Львові, може зустрінемося?

99.04.13, 14:55Відповідь на 3 від Богдан Ляшко

Має бути дуже смачно!
Але ДРІЖДЖІ бажано замінити на "ПРИРОДНІ" - якщо ми вже маємо мету спети ЗДОРОВИЙ ХЛІБ!
Про те, з якої ХІМІЇ готують "Дріжджі Хлібопекарські" та про їх ШКОДУ для здоров*я - дивитись тут:
"Хлеб домашний вкусный, без "химических дрожжей!" = http://cook.i.ua/user/295100/8612/
+++ там же - як САМОМУ приготувати "ПРИРОДНІ ДРІЖДЖІ"
Дякую за підказку. Скористаюся рецептом для виготовлення дріжджів, цікаво і головне корисно.

109.04.13, 15:01Відповідь на 8 від Паче

Смакота!!!*brav o*
Добрий день Олег!В липні буду у Львові, може зустрінемося?
Добрий день! Дякую за оцінку. Поки на липень далеких поїздок не планував. Звичайно, Ірино буде чудово!

Додати коментар
Сторінки:
1
2
4
попередня
наступна