Рецепти   Левус

Паска

Паска

Ця паска, на смак солодка із ароматом лимону і ванілі. Завдяки молоку, маслу та домашнім яйцям має жовтуватий колір. Присутність вершкового масла дозволяє їй довше зберігатись свіжою.

Інгредієнти:

на 1 кг паски:
молоко (тепле) : 150 мл.
яйця домашні (жовтки) : 5 шт.
• вершкове масло : 100 гр.
сіль : 1/2 ч.л.
цукор : 200 гр.
мука, в/с : 580 гр.
• сухі пекарські дріжджі : 3,5 ч.л.
(пресованих 35гр.)
• терта скоринка лимону : 0,5 шт.
• ванільний цукор : 5 гр.
ізюм : 175 гр.

Спосіб приготування

  Для приготування в хлібопічці на програмі 4 (здобний хліб -  3год.50хв.)

 Замочую ізюм у воді або в горілці, яйця збиваю з невеликою кількістю цукру, масло розтоплюю .
 Викладаю інгредієнти в контейнер, наступним порядком:
- Молоко, яйця, вершкове масло, сіль і цукор,
- Додаю муку і сухі дріжджі.
- Ставлю контейнер в хлібопічку. 
- Вибираю програму 4, вагу хліба і бажаний кольор скоринки.
- Натискаю на кнопку «Старт».(час приготування на 1кг. - 3г.50хв.) 
  (при замішуванні контролюю густину тіста додаванням молока або муки, щоб було достатньо рухоме, але не занадто густе чи рідке)

-Після звукового сигналу додаю терту скоринку 1/2 лимону, ванільний цукор та ізюм.
-За 30хв до завершення випікання відкриваю хлібопічку і змащую поверхню хлібини збитим жовтком.
- В кінці програми виключаю хлібопічку, виймаю контейнер
  і викладаю із контейнера остуджуватись на 1год.

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 8, з них друзів: 0.

  • Oлenka
  • Suslik@
  • tosi4ka
  • Вишиваночка
  • ГалинаМ
  • шокол@дка
7

215.04.12, 15:23Відповідь на 1 від abuela

Получилось, смакота!

416.04.12, 21:56Відповідь на 3 від tosi4ka

518.04.12, 11:23

смачно виглядає !
....а в хлібопічці виходить такаж як звичайно пекти ?

618.04.12, 15:12Відповідь на 5 від lesya )))

У хлібопічці інакше, не треба заквашувати. Все разом замішується і тільки окремо рудзинки і цедра з ваніллю. Хоча треба вважати на густину тіста, бо багато масла та яєчок і воно оманливо виглядає рідким. Головне щоб не розмащувалось а текучість - цілком нормально.(хоча три рази підростало зовсім по різному)

729.04.12, 17:13

Тут піч помагає, я все роблю руками
У нас ніколи ніхто не казав кулич,якось мені це поєднання дивне. У нас завжди пекли паски

829.04.12, 18:28Відповідь на 7 від Вишиваночка

У мене також печуть паски, а це з назви рецептів і рубрик, маємо шо маємо Тільки у хлібопічці не найкраще, особливо паска.

91.05.12, 16:25Відповідь на 8 від Левус

У мене також печуть паски, а це з назви рецептів і рубрик, маємо шо маємо Тільки у хлібопічці не найкраще, особливо паска.Власне,що тут на сайті вже обговорювалось це питання,що у довідниках все змішали і виходять незрозумілі речі http://blog.i.ua/user/2780480/
Якщо обмаль часу,то можна замісити у хлибопічці,це теж варіант Думаю ,що коли місимо руками,то вкладаємо туди свою енергетику, а вона має бути в свою чергу тільки позитивна

102.05.12, 00:08Відповідь на 9 від Вишиваночка

Дякую за пораду, перечитав замітку і почухався в потилицю

Додати коментар
Сторінки:
1
2
попередня
наступна