Рецепти   Голубка

Картопляні галушки з м'ясом

Картопляні галушки з м'ясом

Смачно та гарно

Інгредієнти:

тісто
картопля – 400 г
борошно – 300-350 г
манка – 2 ст. л.
яйце – 1 штука
сіль

начинка
м’ясо курки (без кісточки) – 250 г
цибуля – 1 штука (середня)
вода – 30 мл
сіль, перець

Спосіб приготування

Відварюємо картоплю. Відливаємо з картоплі воду та розминаємо її до
пюре. Залишаємо картоплю охолоджуватися. В холодну картоплю додаємо
манку та яйце, добре вимішуємо. До картопляної маси додаємо борошно.
Замішуємо м'яке тісто, яке злегка липне до рук. Залишаємо тісто на 20-30
хвилин.

Тепер займемося начинкою. М’ясо курки та цибулю ріжемо
та викладаємо у чашу блендера. Перемелюємо до однорідного фаршу. Фарш
солимо та перчимо додаємо холодну воду, добре відбити.

Робочу
поверхню та руки добре присипаємо борошном. З тіста викачуємо валик,
розрізаємо його на пластини в середину кожної пластини кладемо фарш (1
ст.л.) та збираємо картопляне тісто вгорі у формі мішечка. Защіпуємо.
Викачуємо руками колобок.

Таку операцію повторюємо з кожним куском тіста.

Галушки викладаємо у підсолену киплячу воду, варимо 7-10 хвилин,після того як вони випливуть на поверхню.

Готові галушки можна полити маслом, жиром з підсмаженою цибулею чи шкварками, сметаною…

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 5, з них друзів: 0.

  • sireniti
  • Tenerezza
  • zx1994
  • М@лыш-к@
  • светик 2209
1