Рецепти всі:

всі
не у співтовариствах
у співтовариствах

Борщ з вушками (на Святвечір)

Однією з 12 страв на Святвечір є пісний борщ. Особливістю мого пісного борщу на Святвечір є буряковий квас, на якому я його готую. До борщу також я додаю і картоплю, і квасолю. В мому рецепті вушка я додаю у борщ в кінці приготування борщу. Я їх начиняю тертою булкою, білими грибами, смаженими на олії, з смаженою цибулею.

Кутя

Традиційно на Святвечір кожна господиня/господар готує 12 страв. Бо в українській Християнській традиції - це символізує 12 Апостолів. І центральною стравою є кутя. З куті розпочинається Свята Вечеря. І закінчується нею. Після чого виголошуються побажання. На місці, де має стояти кутя, - покуті, підкладаю під скатертину сіно. На нього і ставлю святковий горщик з кутею, прикривши його хлібом з дрібкою солі.

Запражка

Для приготування запражки потрібно мінімум часу і не складні інгредієнти. Найпростіший варіант запражки я готую лише з молока, борошна і спецій. Додаючи, до цієї основи різні додаткові інгредієнти, я отримую дивовижні за смаком варіанти соусу. Сметанна запрашка підходить до самих різноманітних блюд. Її я подаю до випічки, салатів і основних страв. Сметанну запрашку з часником і цибулею вважаю однією з кращих, як доповнення до м'яса. Сметанно-грибною запрашкою заправляю голубці, гарніри, подаю до вареників, катульків, ... . Солодку сметанну запрашка подаю до налисників, блінчиків, … Головна перевага запрашки - це можливість замінювати в рецепті інгредієнти і всіляко експериментувати, не боячись зіпсувати смак. Наприклад, якщо в рецепті запрашки я томат замінюю гірчицею, то отримана сметанно-гірчична запрашка чудово доповнить будь-яке рибне блюдо! Таким ж чином можу з легкістю приготувати сметанно-майонезну запрашку до картоплі, інших овочів

Зупа помідорова по-львівськи

Зараз надворі зима і хочеться чогось смачненького. Пропоную стародавній рецепт помідорової зупи, … так як колись її готувала моя бабуся. Хоча насправді це літня зупа. Завжди готую її, коли є вже перезрілі помідори, які мають «справжній» аромат. Хочеться її їсти саме влітку. При чому часто і багато. А потім взимку згадувати:" О-о-о, помідорова зупка" і усміхатися, примруживши очі, згадуючи її аромат, шовковистість і ніжний смак. " О-о-о-, помідорова зупка". Ось я й згадав !!! Приготуйте і ви — дуже смачно.

Консервований компот з кам’янки, чорних порічок і яблук

Зараз зима і як приємно витягнути з льоху 3-х літрову банку компоту, без хімічних консервантів, компоту домашнього приготування, який так обожнюють наші діти та онуки.

Узвар

Дуже корисний і смачний український напій.

Шашлик екстремала

Мій шашлик надзвичайно ніжний і з багатим смаком !!! ©Alex Nowak™1987-2012

Мої канапки

оригінальне блюдо; з комплексним використанням грибів та риби; поживне, екологічно чисте, лікувальне, дешеве

Український плов з білими грибами

Український плов з білими грибами, заправлений кизилом та домашнім соусом з помідорів "Малинівка"

Торт

Торт фруктовий

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна