Підготовка
Добре мию картоплю і ставлю її варити (в «мундирах») у підсоленій воді на 25 хвилин. Зливаю воду. Відставляю і даю остигнути.
Коли картопля вариться, готую майонезний соус, - для цього майонез змішую з яблучним оцтом та щіпкою цукру. Добре переміщую.
Технологія приготування салату
Вуджену карпатську форель очищаю від шкірки і костей, нарізаю маленькими шматочками. Синю цибулю теж нарізаю дрібнесенько. Перемішую і даю промаринуватися 5 хвилин.
Порада: можна використати і не вуджену форель, для цього:
1) форель почистити, звільнити її від кісток, нарізати невеликими шматочками, змастити вершковим маслом і обжарити. Ще горячі ломтики форелі, збризнути яблучним оцтом або соком лимону і дати час вистигнути;
2) почищену форель відварити у невеликій кількості підсоленої води з спеціями, почистити від кісток, нарізати шматочками. Бульон використати для приготування ухи.
Чищу картоплю, огірки від шкірки. Нарізаю невеликими брусочками.
Вирізаю у болгарського перця плодоніжку, чищу від насіння, ріжу маленькими брусочками.
Помідори нарізаю пів-скибочками.
Буц нарізаю дрібнесенькими кубиками.
Складаю все в миску. Додаю нарізане філе форелі, майонезний соус і добре вимішую. Пробую. Якщо треба, то досолюю і трішечки трішечки доперчую.
Викладаю гіркою в тарілку, попередньо помістивши листки зеленого салату. Можна по кругу прикрасити салат кружельцями з помідорів (нижня 2-га фотка)
Порада: можна також салат прикрасити червоною ікрою, поклавши її по центру, скибочками червоної риби, маслинами без кісточок (нижня 3-тя фотка).
Зверху можна прикрасити салат дрібно порізаними кропом, ріпчастою та зеленою цибулею.
Подача на стіл
Подаю на стіл до других страв, гарніром яких є смажена картопля.
Коментарі
Додати коментарabuela
128.01.13, 17:02
*applause *
Гість: SMargo
228.01.13, 17:03
Лесь Кавун
328.01.13, 17:04Відповідь на 1 від abuela
Смачного !!!
Лесь Кавун
428.01.13, 17:04Відповідь на 2 від Гість: SMargo
Гість: Pamadka*
528.01.13, 17:06
Гість: Pamadka*
628.01.13, 17:06
шо таке буц?
Лесь Кавун
728.01.13, 17:11Відповідь на 6 від Гість: Pamadka*
Бриндза - це солоний карпатський сир, буц - несолоний; виготовляють його на карпатських полонинах чабани; молоко змішане - і козяче, і овече, і коровяче; Коли кружки буцу готові, хтось з чабанів спускається з гір - найчастіше це є в базарний день !!! Карпатські базарчики я ніколи не минаю - завжди можна щось таке купити ...
Гість: Pamadka*
828.01.13, 17:12Відповідь на 7 від Лесь Кавун
может и у нас продаётся...
Лесь Кавун
928.01.13, 17:16Відповідь на 8 від Гість: Pamadka*
у Львові в супермаркетах інколи він є
Лесь Кавун
1028.01.13, 17:22Відповідь на 8 від Гість: Pamadka*
у цьому салаті він як добавка, тобто він не є основним інградієнтом, він є другорядним інградієнтом, якщо його взагалі не дати, то смак звичайно, що погіршиться, але ледь ледь ...
П.С.: буц має бути нарізаний в цей салат дуже і дуже дрібнесенько