Рецепти   нік повинен

Салат З Рисом (Консервація)

Салат З Рисом (Консервація)

Багато ґазд ј ґаздинь заготовляють різноманітні салати на зиму з овочів, щоб в холодні зимові дні порадувати своїх близьких смачними заготівлями. Якщо в такі овочеві салати додавати рис, салат стає не лише смачніше, але ј ситніше! Відкриваєте взимку баночку такого салату, і ось є дуже смачниј, ароматниј, ситниј, повноцінниј «Сніданок туриста». Маю цеј рецепт ще з середини 80-х рр. минулого XX ст., називаю јого «Рис з овочами», і хчу запропонувати вам спробувати приготувати такиј незвичајниј салат на зиму. Јого можна подавати до столу і як окрему легку закуску, і як гарнір до м’ясних і рибних страв.

Інгредієнти:

1. ріпчаста цибуля — 2 кг;
2. морква — 2 кг;
3. помідори — 2 кг;
4. болгарськиј перець — 2 кг;
5. рис довгиј шліфованиј — 2 скл.;
6. сіль кам’яна нејодована — 2 ст. л.;
7. соняхова олія (рафінована) — 1,5 скл.

Спосіб приготування

    Насамперед на ніч замочити 2-і склянки рису у воді, що з водогону. Вранці попередньо помити, почистити, ј заготовити: в один посуд — 2 кілограми цибулі, покришеної соломкою; в другиј посуд — 2 кілограми моркви, потертої на велику терку; в третіј посуд — по 2 кілограми помідорів і болгарського перцю, порізаних соломкою. Тим часом простерилізувати по 13 півлітрових баночок і кришечок.
    До алюмінієвої 8-и літрової каструлі налляти 1,5 склянки олії, кинути цибулі ј смажити до золотавого кольору. Далі додати туди моркву ј тушкувати з цибулею 20 хвилин. Потім докласти помідорів ј болгарського перцю ј тушкувати 30 хвилин. Затим покласти тричі промитого рису, 2-і столові ложки солі, ј тушкувати до готовності, доки рис буде м’якиј, з 30-35 хвилин. Іноді треба помішувати все, щоби не пригоріло. Наприкінці скуштувати, якщо рис уже не твердиј, то розкласти до баночок і закручувати. Поставити догори дригом долі, укутати всі разом ковдрою до цілковитого прочахання. Зберігати у прохолодному, темному льосі.

    N. B. Зі запропонованих інґредієнтів виходе 6,5 літра овочевого салату з рисом.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 9, з них друзів: 0.

  • Art 1С
  • irunos
  • kardiff
  • osa1
  • Tanusha
  • vitaminka82
  • ViziteR
  • Анна-Марія
  • ВВП
2

123.10.14, 21:35

оце вже краще

225.10.14, 11:30Відповідь на 1 від Анна-Марія

Дякую за коментар пані! Справді, це так чудово, те що ви написали!

Гість: мама лора

327.06.15, 15:45

это отличная добавка на зиму к капусняку .Можно рис заменить на другую не крупную крупу.А для студентов это класс.Все проверено на своем опыте

429.06.15, 16:00Відповідь на 3 від Гість: мама лора

Дякую, добродіјко, за фајну рекомендацію та незрівнянно привабливу пораду! В такому разі з огляду на ці обставини долучаюся до вашої пропозиції.

Гість: inna05

64.04.16, 10:00Відповідь на 5 від Гість: inna05

Дякую, мем, за кумедниј відгук стосовно гарного куховарського рецепту консервативної страви. Причому ваші ласі думки збігаються з моїми.

722.09.20, 00:29

А якби ще й на українській не ламаній мові - ціни б Вам не було. А рецепт дійсно гарний, років 30 ним користуюсь.