Рис замочую на 2 години в теплій воді. Промиваю.Кладу в каструльку, заливаю повністю водою, солю, перчу і ставлю варити на 18 хвилин. Відкидаю його на друшляк.
Свіжоморожені гриби виймаю з морозильної камери і відразу ж нарізаю широким ножем на дрібні шматочки. І кладу в підсолену воду варитися на 5 хвилин. Проціджую через дрібне сито.
Помідори опускаю в окріп на 1 хвилину, виймаю, даю охолонути, надрізаю і знімаю шкірку. Нарізаю дрібними шматочками.
Ставлю на газ сковорідку, кладу 2 ложки вершкового масла, накладаю гриби і підсмажую їх до утворення золотистої скоринки. Додаю 1 столову ложку томату і доводжу до кипіння.
Дрібно нарізаю цибулю. Дрібно натираю на тертці моркву. Ставлю на газ другу сковорідку і вливаю у неї 2 столові ложки соняшникової олії. Коли олія розігріється, кладу моркву, а через 5 хвилин цибулю і смажу її ще 5 хвилин - до ледь жовтого кольору.
Змішую в каструльці з рисом і з грибами з першої сковорідки. Дрібно нарізаю зубчик часнику. Додаю спеції, часник і дрібку цукру. Додаю помідори і зелень. Добре перемішую. При необхідності досолюю і доперчую свіжомеленим перцем.
Технологія приготування перцю фаршированого грибами
Ретельно мию стручки солодкого болгарського перцю (червоні, жовті). Акуратно, горизонтально обрізаю верхівки разом зі стеблом. Вичищую насіння.
Готую перець: 1 спосіб) Опускаю в каструлю з киплячою підсоленою водою на 2 хвилини.
Виделкою виймаю перець на сито і даю воді стекти.
2 спосіб) Легенько обсмажую на олії (нижнє фото).
Наповнюю нижні частини перцю рисово-грибним фаршем. Ставлю їх в широку каструлю вертикально в один ряд. Закриваю кожен стручок його ж верхньою частиною.
Заливаю на 1/3 грибним бульйоном, додаю вершкове масло, кетчуп, сметану і томат-пюре, сіль і мелений перець, щіпку корбанів (як приправу).
Накриваю кришкою і ставлю тушитися в духовку, на слабкому вогні, на 35 хвилин. Після чого виймаю з духовки і ставлю ще на 10 хвилин надобріти.
Коментарі
Додати коментарЛесь Кавун
113.01.13, 17:32
Друзі, Вітаю усіх з Старим Новим Роком !!!
Гість: Самє Та
213.01.13, 17:35Відповідь на 1 від Лесь Кавун
Спасибо! И рецепт очень кстати
Лесь Кавун
313.01.13, 17:37Відповідь на 2 від Гість: Самє Та
Щастя Вам і усій родині !!!
*ang el*
Лик ангела
413.01.13, 17:42
Дякую за гарний рецепт перцю i вiтаю тебе з наступаючим....
Лесь Кавун
513.01.13, 17:43Відповідь на 4 від Лик ангела
Красненько ДЯКУЮ !!!
renatashka
613.01.13, 17:44
Лесь Кавун
713.01.13, 17:53Відповідь на 6 від renatashka
… Когда бокалы Ваши вдруг сомкнутся,
И гирляндами елка подмигнет,
Вы не забудьте, Друзьям из i.ua. улыбнуться,
Чтоб был счастливым , … для Всех , …Новый 2013 Год ! …
Горянка
813.01.13, 18:15
Люблю додавати в звичайні голубці декілька фаршированих перців для аромату. Тільки верхушку я не зрізаю а проломлюю
Паче
913.01.13, 18:19
*ro se*
Лесь Кавун
1013.01.13, 18:25Відповідь на 8 від Горянка
візьму на озброєння