Підготовка:
Мясо ріжу середніми шматками (4-6 см), а цибулю кружельцями товщиною 3 мм.
Цибулю змішую з м’ясом і ретельно перемішую з перцем, сіллю, приправами, спеціями і майонезом. Заливаю червоним вином і ставлю у холодильник до ранку. Зранку перед поїздкою вичавлюю туди сік пів лимона. Знову ретельно перемішую.
Приготування:
В Карпатах під час обіднього привалу, виймаю посудину з шашликами і вичавлюю сік з ківі, перемішую мясо. Розпалюю вогнище на букових патиках, поки вони перегорають, швиденько вистругую ліщинові шампурі. Нанизую в переміжку з цибулею (можна використовувати також пластівці лимону і помідорів) по 8 - 12 шматочків мяса. Залишаю маринад (не виливаю !!! Ним, за 5 хвилин до кінця, поливаю шашлики на шампурах, розміщуючи їх в один вертикальний ряд !!!)
Шампурі розташовую під кутом 45 градусів до жару (сік і жир не стікає в вогнище, а стікає на нижній шматочок - шашлик виходить дуже соковитим і ніжним). Температуру визначаю рукою. Дуже часто повертаю шашлики і міняю їх місцями - вони мають "засмажитися " однаково.
Процес приготування триває 45 - 60 хвилин (час залежить від сили вітру - тому старайтеся вибирати безвітряне місце на вогнище)
Смачного ! Можна подавати !
Коментарі
Додати коментарЛесь Кавун
14.06.11, 20:01
Чекаю коментів !!!
Гість: Сережа-серый
24.06.11, 20:05
НЯМ НЯМ
Vlad-Mier
34.06.11, 20:17
Zemlяnichka
44.06.11, 20:18
Ok!Sana
54.06.11, 20:41
а еще+ горы+ компания
Лесь Кавун
64.06.11, 20:54Відповідь на 3 від Vlad-Mier
Лесь Кавун
74.06.11, 20:54Відповідь на 4 від Zemlяnichka
Лесь Кавун
84.06.11, 20:56Відповідь на 5 від Ok!Sana
кристально чистый воздух с хвойным ароматом, тишина , которую нарушают разве что трели птиц ... и чарующий пейзаж даже и шашлыка не надо
Zemlяnichka
94.06.11, 21:12Відповідь на 7 від Лесь Кавун
IRON_WOLF
104.06.11, 21:30
У меня тоже такой рецепт шашлыка есть. Рецепт очень хороший.