Грузді замочити на добу, щоб
вийшла вся гіркота: білі – 1 день, чорні - 2 дні, воду змінювати 2-3 рази/день.
Потім ретельно очистити.
Залити гриби холодною водою
і варити з моменту закипання 20 хв. Потім воду злити, залити свіжу і ще
проварити 20 хв.
Після цього додати чорний
перець горошком, лавровий лист, гвоздику і сіль. Якщо будете додавати часник чи кріп,
то робіть це тільки в кінці.
В салат одавайте побільше цибулі з олією або сметаною.
Чудово буде з картоплею.
Смачного! :)
Коментарі
Додати коментарvilga
13.06.13, 05:50
прошу уточнення. після того, як другий раз закипіло і додали сіль, перець та інше, ще повинно кипіти? чи нехай настоюється, як в маринаді? якщо вони на кшалт маринованих, то скільки повинні бути в розсолі? і в такому випадку чи потрібен оцет?
ось ще один рецепт грибів які "часто їх оминають" http://cook.i.ua/user/643046/8867/
Bimep
23.06.13, 16:28Відповідь на 1 від vilga
Вже ПІСЛЯ 2х проварювань додаються приправи, кипіти не повинно.
В розсолі гриби залишають на смак (зазвичай 45 хв. - 1,5 год.).
Оцет? Не знаю, спробуйте, але я роблю без нього.
vilga
33.06.13, 16:30
дякую
Гість: Пинченок
44.06.13, 15:31
а я эти грибы найти немогу, а Вы говорите "оминають", смакота!
Bimep
54.06.13, 15:47Відповідь на 4 від Гість: Пинченок
Якщо зараз знайти не можете, це тому, що це літній гриб і їх сезон ще не настав. А коли настане, мене тут не буде, тому рецепт викладено завчасно.