Легкий вітамінний червоний борщ з насиченим пікантним смаком. Красивий, яскраво-червоний. Дуже насичений овочами. Без капусти (яка важка для людей з проблемами ЖКТ) Борщик крутий :)
1. буряк - 250 г (1 шт середнього розміру; краще брати циліндричний, він яскравіший і соковитіший)
2. картопля - 400 г
3. морква - 150 г
4. цибуля - 200 г
5. корінь селери - 250 г
6. баклажан - 200 г
7. перець червоний болгарський солодкий - 300 г
8. яблуко - 150 г (зеленого кольору, кисле; а взагалом підійде будь-яке зеленого кольору)
9. імбир свіжий - 20 г (об'єм розміром десь з грецький горіх, чи трішки менше навіть; будьте уважні з імбирем, бо перемудривши - він перебиватиме всі смаки і отримаєте суцільне імбирне варево замість борщу)
10. часник - пів голівки
11. зелень петрушки - 30 г (пучок)
12. зелень кропу - 10 г
13. томатна паста - 1 шт малого трикутного "чумак" (десь три столові ложки)
14. спеції: дрібка чорного меленого перцю, червоного меленого перцю, кмину, сушеного базиліку, чотири горошини духмяного перцю, три середні листки лаврові, чайна ложка без гірки куркуми або шафрану, сіль груба кам'яна - 1 ст. л. (трішки з гіркою).
15 олія - 4-5 ст.л.
16. каструля 4 л та глибока сковорідка.
17. сметана, свіжий житній хліб та сало для подачі.
Коментарі
Додати коментар