Рецепти   Rиsя

сирники від "все буде смачно" тільки зі знежиреного сиру. Магія!

сирники від "все буде смачно" тільки зі знежиреного сиру. Магія!

Не можу повірити своїм очам і смаковим рецепторам! Сирники зі знежиреного сиру не розпливаються навіть БЕЗ ДОДАВАННЯ БОРОШНА І МАНКИ! Чудо! Не забувайте слідкувати за фігурою ;) для розмаїття дієти підходять - ідеально Тільки тепер розумію - СИРНИКИ РОБЛЯТЬСЯ НЕ З БОРОШНА І НЕ З МАНКИ, СИРНИКИ РОБЛЯТЬСЯ З СИРУ. Тож, занотую на майбутнє цю знахідку.

Інгредієнти:

1. м'який сир 0% жирності (москаль, читай - творог) 400 г
2. яйця 2 шт
3. цукор 3 ст. л. без вершка
4. ваніль за смаком
5. кориця за смаком
6. сіль - дрібка
7. борошно для обкачування сирників
8. олія рафінована для смаження сирників

Спосіб приготування

1. Ставимо сир під прес 
Замотуємо сир грудкою у рушник, щільно стискаємо, замотуємо кінці рушника у вузол, кладемо це під прес на годину.
Я ставила у велику миску малу миску догори дном, сверху - сир у рушнику, а на нього - каструлю 8 л з водою. 
Сир я брала вологий, зовсім не підходящий для приготування сирників (згідно з порадами передачі "Все буде смачно"), знежирений, схожий на шпаклівку за консистенцією. І думаю собі "і що тепер робити?". Але ризикнула, спробувала, і не пожалкувала. 

2. Протираємо сир через сито
Милуємось скільки нам продали сироватки. Виймаємо сир в окрему посудину. Беремо металеве сито й ложку. Протираємо отриману грудку сиру через сито ложкою (прям прочавлюємо наскрізь маленькими порціями).

3. Окремо жовтки і білки
Розділяємо в окремі посудини 2 жовтка і білка. Слідкуємо за чистотою білків при цьому, щоб не потрапив до них жовток/вода/інші речовини.

4. Білки - у піну
Збиваємо білки в міцну піну, ставимо до морозилки, поки збиватимемо жовтки.

5. Жовтки+спеції, - у піну
Додаємо до жовтків цукор, спеції, сіль, і перетираємо у білу піну.

6. Сир+жовтки з'єднати
Змішуємо обережними рухами знизу до гори зпушуючи сир і жовтки, вливаючи їх цівкою.

7. Пательню з олією - на вогонь
 Ставимо на вогонь пательню, розігріваємо, вливаємо олію. Розігріваємо.

8. Сир з жовтками+білки з'єднати
Вводимо до сирно-жовткової маси білки, і так само знизу до гори зпушуючими рухами змішуємо обережно.

9. Готуємо борошняний насип
На стіл або дошку насипаємо через сито шар борошна до 0,5 см. Борошна має бути досить багато.

10. Формуємо сирники у борошні
Двома ложками формуємо кнедлі з сирної маси, скидуємо кнедлю на борошно. Щедро обвалюємо сирник у борошні одночасно формуючи з нього кружальце товщиною десь 1,5 - 2 см. Сирник має отримати щільну оболонку з борошна і його власної вологи.

11. Формуємо всю партію
Таким же чином формуємо всю партію сирників на дошці.

12. Струшуємо борошно та викладаємо до пательні
З дошки беремо кожен сирник, струшуємо зайве борошно, перекидуючи з долоні до долоні, та кладемо до пательні у розігріту олію.

13. Смажимо
Через декілька хвилин перевіряємо, чи підсмажились сирники знизу, і перегортаємо іх, якщо так.

14. Викладаємо на рушник
Коли підсмажаться з другої сторони - виймаємо на рушник на кілька хвилин для видалення зайвої олії.

15. Подаємо зі сметаною
Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
0