Рецепти   Rиsя

Весняний салат з черемші

Весняний салат з черемші

Перші паростки черемші відрізняються своїм смаком від старших. Коли в неї ще мало зеленої частини, і паросток являє собою біле стебло з зеленим кінчиком - вона не має сильної пекучості, часниковий аромат дуже ніжний, а основний її смак - схожа на ментолову свіжість але з часничним відтінком. Післясмак салату - ще дуже довго тримається у роті парадоксальне поєднання - часнично-ментолова свіжість. Це не пояснити поки самі не відчуєте.

Інгредієнти:

1. молода черемша 1 пучок
2. знежирений м'який сир зернистої текстури (творог) - 400 г
3. лимон - 0,5
4. оливкова олія - 1 ст. л.
5. свіжий огірок - 250/300 г
6. сіль на смак


важливо:
- обирати черемшу молоду, в якої ще не розвилося листя, в інакшому разі отримаєте дуже пекучий жгучий матеріал та погано перетравлювані шматки листя, які можуть викликати відчуття важкості;
- огірок має бути з ніжною шкіркою, якщо ж ні - шкірку варто очистити;
- сир важливо брати саме знежирений; сири з жирністю погано поєднуються з рослинною олією в даному салаті і вершковий їхній присмак тут недоречний;

Спосіб приготування

Це один з улюблених салатів. Навесні, коли так не вистачає вітамінів - цей салат справжній порятунок. За вуха не відтягнути від тарілки))))



1. Помити черемшу, нарізати дрібно, полити лимонним соком витиснувши на неї пів-лимону, посипати сіллю, влити олію, добре перемішати.



2. сир руками або ложкою легко розім'яти на черемшу; невеличкі грудочки нехай лишаться.





3. Огірок нарізаємо дрібними кубиками та вкидаємо до решти салату.
4. Силіконовою лопаткою (або просто лопаткою, ложкою тощо) добре перемішуємо салат.
5. Подаємо охолодженим. Добре смакує з рибою гарячого копчення, чи червоною солоною рибою.

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • vilga
2