Перші паростки черемші відрізняються своїм смаком від старших. Коли в неї ще мало зеленої частини, і паросток являє собою біле стебло з зеленим кінчиком - вона не має сильної пекучості, часниковий аромат дуже ніжний, а основний її смак - схожа на ментолову свіжість але з часничним відтінком. Післясмак салату - ще дуже довго тримається у роті парадоксальне поєднання - часнично-ментолова свіжість. Це не пояснити поки самі не відчуєте.
1. молода черемша 1 пучок
2. знежирений м'який сир зернистої текстури (творог) - 400 г
3. лимон - 0,5
4. оливкова олія - 1 ст. л.
5. свіжий огірок - 250/300 г
6. сіль на смак
важливо:
- обирати черемшу молоду, в якої ще не розвилося листя, в інакшому разі отримаєте дуже пекучий жгучий матеріал та погано перетравлювані шматки листя, які можуть викликати відчуття важкості;
- огірок має бути з ніжною шкіркою, якщо ж ні - шкірку варто очистити;
- сир важливо брати саме знежирений; сири з жирністю погано поєднуються з рослинною олією в даному салаті і вершковий їхній присмак тут недоречний;
Коментарі
Додати коментарEVA KIEV
128.03.16, 17:56