Авокадо (або алігаторова груша) - назва дерева і однойменних плодів. На прилавки наших магазинів авокадо найчастіше потрапляє в незрілому стані. На дотик такі плоди тверді, а м'якоть досить щільна, по консистенції і смаком схожа на нестиглих грушу або гарбуз. Якщо дати такому плоду полежати, то він доходить «до кондиції». М'якоть зрілих плодів має ніжну консистенцію, за смаком нагадуючи суміш вершкового масла з пюре з зелені, з легким горіховим присмаком.
Зрілі плоди авокадо широко використовують у кулінарії, їх додають у салати, супи, суші, холодні закуски і для приготування бутербродів. Авокадо широко поширене в вегетаріанських стравах, де служить в якості заміни м'ясу і яйцям.