Технологія приготування:
Печінку очищаю і промиваю, нарізаю брусочками. Гриби нарізаю дуже дрібненько і обжарюю на вершковому маслі до отримання золотистої шкірки. Моркву, цибулю і часник теж дрібненько нарізаю. Моркву обсмажую в оливковій олії 5 хвилин, тоді додаю цибулю ічасник і обжарюю ще 3 хвилини. Кладу печінку в сковорідку, додаю решту оливкової олії і обсмажую 5 хвилин на великому газі. Солю і додаю спеції, лавровий лист, гриби, цибулю, заливаю вином, закриваю кришкою і ставлю тушити на 15 - 20 хвилин.Даю печінці остигнути, виймаю лаврові листочки. Подрібнюю усе в блендері, додаючи вершки та 2 ст.л вершкового масло (його попередньо розтоплюю).Викладаю паштет на блюдце, а решта паштету у глибоку тарілочку, в ній він буде зберігатися у холодильнику.
Коментарі
Додати коментарГість: Little Rabbit
125.12.11, 18:19
Rino_2
225.12.11, 18:22Відповідь на 1 від Гість: Little Rabbit
я власне кажучи запропонував цей рецепт для новорічних канапок (печінку можна взяти і курячу)
Ласточка !
325.12.11, 18:49
Rino_2
425.12.11, 18:58Відповідь на 3 від Ласточка !
ледь не забув порадити: паштет виходить смачнішим, якщо додати трішечки відвареного жирного мяса
Ласточка !
525.12.11, 19:04Відповідь на 4 від Rino_2
Я чеснок не добавляю, и немного свежего сала можно дабавить....
Ксантия
625.12.11, 19:27
спасибо за рецепт))) как раз придуміваю меню на новій год)))
Rino_2
725.12.11, 20:49Відповідь на 5 від Ласточка !
дехто навіть і яйце, і майонез, і базилік, ... додає експерементувати можна до нескінченості; адже так багато найрізноманітніших приправ але все таки в моєму рецепті весь секрет у вині (але кількість його не повинна перевищувати 100 г)
Rino_2
825.12.11, 20:52Відповідь на 6 від Ксантия
я вибачаюся за те, що канапка не прикрашена по Новорічному, ну це ж не проблема ??? головне що паштет смачний
Ласточка !
925.12.11, 20:54Відповідь на 7 від Rino_2
Да , с вином очень интересно и вкусно будет..... Яйца,майонез и базилик я бы не добавляла
Rino_2
1025.12.11, 20:58Відповідь на 9 від Ласточка !
я особисто не добавляю, та й з спеціями я теж обережний - додаю але трішечки, а ось за сало згоден, правда в мене вершкове масло, але попробую і з салом, ... але тоді треба очевидно додати більше цибульки і частину її підсмажити до золотистого кольору ... чи не так ???