Усе скласти в каструльку
(можна в л банку), довести до кипіння на плиті (банку – у
мікрохвильовці), розкалатати, щоб цукор розчинився, долити кипяченої
води до 0,5л рідини.
Додати 50 г дріжджів, ч.л. солі, 2 яйця (можна попередньо збити вилкою, але я все разом викладаю до муки в чашу кухонного комбайну.
За бажанням додати 1 пакетик ванільного цукру, 1 ст. л. спирту (горілки) – щоб менше ввібрали жиру під час смаження та в кінці замішування – цедру 1 лимона.
Муки – скільки забере, щоб замісити м’яке тісто, що не прилипає до рук.
Залишити, щоб підросло.
Для начинки взяти рожу, перетерту з цукром (до неї можна додати мелених сухарів, щоб начинка не витікала під час смаження).
Залишити, щоб підросли, на 20 хвилин – але за цей час ви саме наліпите усі пампушки, як перші підростуть.
Смажити
в розігрітій олії. Порада від мами - спочатку класти в олію заліпленою
стороною доверху (тою, де ви збирали докупки краї) - вона важча, ніж
протилежна, тому під час смаження вони самі потім перевертаються, коли
готові.
Посипати охолоджені цукор-пудрою (якщо будете молоти самі, також можна вимішати з пакетиком ванільного цукру).
Коментарі
Додати коментарГість: Tomka***
125.01.13, 15:40
Lady J
25.04.13, 18:14
які ж вони пісні, коли в інгрідієнтах є яйця?![](//i3.i.ua/v2/smiles2/smutili.gif)