Рецепти   sunnykid

Творожно-гарбузова запіканка

Творожно-гарбузова запіканка

Ніжна, дієтична запіканка. Ідеально підійде на сніданок або вечерю.

Інгредієнти:

сир кисломолочний (творог) - 300-400 г
гарбуз - 300-400 г
яйця - 4 шт
сметана 300-400 г
цукор - 4-5 столових ложок
манка - 10 столових ложок
розпушувач - 1 чайна ложка
ванільний цукор

Спосіб приготування

Як фанат сиру в різних інтерпретаціях і страв, які готуються на раз-два, сьогодні вперше спробувала спекти таку запіканку. Дуже мені сподобалася, то ж ділюся з вами фото і рецептом.

Я робила так:


1. Порізала на великі кубики гарбуз (приблизно 300 г), зварила його у воді, воду зцідила, і гарбуз ще гарячим розім’яла в пюре. Відклала, щоб охололо.
2. Тим часом виклала в миску десь 400 г творога, розім’яла виделкою, до нього 4 цілі яйця, 4-5 ст.ложок цукру, можна ванільний цукор (в мене не було), 10 ст. ложок манки, десь 300 г сметани (я брала 15%), 1 ч.л. розпушувача, перемішати, не довго і не сильно, так, не напружуючися:)
3. Додала вже холодне гарбузове пюре, перемішала.
4. Змастила форму вершковим маслом, підсипала манкою, виклала творожно-гарбузову суміш і в духовку на 180 градусів і на 50-55хв.
5. Вийняти з духовки, намагатися триматися від запіканки чим далі, але не втриматися і відрізати собі ще теплий шматок:) Дуже ням-ням:)

#apieceofcake#творог#гарбуз#запіканка

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 6, з них друзів: 0.

  • Al Horezmi
  • kts78
  • pia
  • С223344
  • шокол@дка
2