Підготовка
Готую асорті з круп. Для цього, з вечора перебираю, промиваю і замочую рис, перловку і гречку.
Технологія приготування грибного порошку асорті для огірочника
Відбираю "зрілі" сушені гриби: білі (основний інгредієнт), підберезники (розширення смакової гами), польські (яскравий аромат і смак грибів), лисички (з лікувальною метою), корбани(трюфельний аромат; як приправа) у пропорції 10:8:6:3:1.
Включаю електричну сушарку і ставлю сушені гриби та сіль на досушку. Перемелюю на грибний порошок порціями, за допомогою кофемолки, додаючи щіпку солі.
Зберігаю в скляній баночці (250 г; з підписаною етикеткою), герметично закривши кришкою, у сухому місці, не довше, ніж на 6 місяців.
Технологія приготування огірочника асорті
Очищаю нирки і серце від жиру. Знімаю плівку. Розрізаю кожну нирку на 4 частини. Промиваю. Ставлю каструлю на великий газ, кладу розрізані нирки, заливаю холодною водою і даю воді закипіти. Виймаю шумівкою нирки, воду виливаю. Промиваю їх холодною водою.
Розрізаю серце на 2 частини. У каструлю кладу нирки і серце, заливаю 3-ма літрами холодної води і ставлю на газ. Коли вода закипить знімаю піну. Додаю спеції, трохи солі, грибний порошок асорті, цілу цибулину (проколюю її ножем і в один з проколів вставляю гвоздичку а в інший - зернятко запашного перцю). Відварюю 1,5 години.
Чищу цибулю, моркву, петрушку і селеру. Нарізаю їх дрібними кубиками. Кладу на пательню вершкове масло, коли воно розтопилося, кладу моркву (1 частина), через 2 хвилини - петрушку (0,5 частини) і селеру (0.5 частини), та ще через 2 хвилини усю порізану цибулю. Обсмажую ще на протязі 5-7-ми хвилин.
Чищу картоплю і солоні огірки від шкірки та нарізаю їх: картоплю - великими кубиками, огірки - маленькими кубиками.
Крупяне асорті пасерую на вершковому маслі 10-15 хвилин.
Проціджую бульйон через сито. Перекладаю шматочки нирок і серця в тарілку, даю їм охолонути і нарізаю пластинками.
На сковорідку кладу столову ложку вершкового масла, огірки і 2-3 ложки бульйону. Закриваю кришкою і на середньому газі даю надобріти 5-10 хвилин. Декілька разів перемішую.
Зливаю бульйон в 4-ьох літрову каструлю і ставлю її на газ. Додаю картоплю, зажарку, круп'яне асорті, перець і сіль за смаком. Варю 25 хвилин.
Додаю огірки, пластівці нирок і серця, щавель, часник, помідорний росіл до смаку. Пробую. Додаю спеції. Якщо не вистачає солі - додаю прокипячений огірковий росіл. Залишаю каструлю на маленькому газі ще на 5 хвилин. Тоді вимикаю газ, накриваю каструлю рушником і залишаю на 15 хвилин. Тоді подаю огірочник до столу.
Подача
При подачі на стіл в тарілку з огірочником додаю ложку сметани і чайну ложку дрібно нарізаної зелені кропу, петрушки, ріпчастої цибулі. Ставлю чорний (бородінський) хліб.
Порада: для прикраси можна покласти 2-3 маслини або тоненький пластівеь лимону.
Смачного, Друзі !!!
Коментарі
Додати коментарJulia Taneta
110.02.13, 16:47
Ніколи не їла!
Лесь Кавун
210.02.13, 16:49Відповідь на 1 від Julia Taneta
дуже смачно небажано, але можна нирки і сердце замінити реберцями теж після такої зупи чоловік на руках буде носити
Лесь Кавун
310.02.13, 16:53Відповідь на 1 від Julia Taneta
тут грибний порошок є не лише приправою, але й основним інградієнтом, бо бульон в нас комбінований - грибно+мясний, тому огірочник виходить наваристий з дуже оригінальним смаком, бо гриби різні і мясне специфічне
Teрминатор*
411.02.13, 12:26
за інградієнти + 100 за рецепт +5
Іванка**
520.02.13, 13:18
*hypn osis*
Aмaзонка*
624.02.13, 13:13Відповідь на 1 від Julia Taneta
їла бо по російськи - це рассольник. Але асорті, бачу такий рецепт вперше. Я також його готую на нирках. Смак залежить від якості квашених огірочків і їх кількості. Буде час приготую, а зараз у обране !
Пан нОЧкА
724.02.13, 13:18
зашморг
824.02.13, 13:28Відповідь на 2 від Лесь Кавун
це вже як сказати
Perovdupu
924.02.13, 22:08
Інтригуючий рецепт. Треба буде якось зробити.
А який лікувальний ефект від лисичок? Я завжди думав, що що вони лише гриби-їжа, а виходить що й гриби-ліки(?)
анонім
1025.02.13, 03:06
дуже смачно