страва української, чеської польської та загалом європейської кухні з борошна (тіста), схожа на розпарений білий хліб; щось середнє між галушками та варениками
Інгредієнти:
на 200 г картоплі — 50 г борошна, 1/ 4 яйця, 60 г слив, 5 г цукру, 10 г вершкового масла, солі.
Спосіб приготування
Почищену сиру картоплю натирають на дрібній тертці, сік зливають, а масу перемішують з пшеничним борошном, солять і замішують круте тісто (як на вареники). Формують кульки, начинивши кожну однією сливою (з кісточкою або без неї).
Відварюють книдлі в підсоленій воді, при подачі поливають розтопленим маслом.
Коментарі
Додати коментарГість: kozlodoeva
15.03.12, 16:47
L@sk@va
25.03.12, 22:02Відповідь на 1 від Гість: kozlodoeva
Рися13
36.03.12, 16:07
Моя бабуся саме такі і готувала, лише замість сирої, брала варену картоплю. А з сирої наполовину з вареною робила книдлі з білим сиром. Смакота.....
L@sk@va
46.03.12, 20:10Відповідь на 3 від Рися13