Рецепты   Nadjusuk

Сирник в шоколадному тісті

Сирник в шоколадному тісті

Цей торт найчастіше готується на моїй кухні і є моїм найулюбленішим... Він також може стати чудовим подарунком на День народження... Сирна маса робить торт надзвичайно ніжним, а шоколадна - дарує незабутній смак... Спробуйте... Не пошкодуєте...

Ингредиенты:

шоколадна маса:
• 1 ст. молока
• 125 г масла
• 2 ст л з чубком какао
• ¾ стакана цукру
• 50 г темного молочного шоколаду
• 2 стакана борошна
• 1 ч. л. порошку до печива
• 3 яйця (білки і жовтки окремо)


сирна маса:
• 750 г двічі змеленого на м’ясорубці жирного сиру
• 4 яйця (білки і жовтки окремо)
• 2/3 стакана цукру-пудри
• 1 ст. л. борошна
• 1 ст. л. крохмалю
• 1 пакетик ванільного цукру
• 50 г масла

Способ приготовления

Шоколадна маса:

Вилити молоко в каструлю, додати масло, какао, цукор, поламаний шоколад. Зварити на малому вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню і охолодити.

Просіяти муку і порошок до печива. Разом із жовтками додати до охолодженої маси і перемішати. Білки відкласти.

Сирна маса:

Сир, жовтки, цукор-пудру, муку, ванільний цукор, крохмаль і масло вимішати.
Білки разом із білками від тіста збити на круту піну. Збиті білки розділити навпіл – першу половину ОБЕРЕЖНО вмішати в шоколад, решту – в сир.

Форму 22х34 см (я пекла в тортівниці) змастити маргарином чи маслом і вистелити папером для запікання. Викласти половину шоколадної маси. Ложкою накладати острівці-гірки сиру (у формі квітки – центр і пелюстки довкола). Потім це зверху залити рештою шоколадної маси.
Пекти при температурі 175-180 градусів близько 60 хв. Охолодити в ледь відчиненій духовці (бо якщо зразу витягнути, то сирник осяде).
Можна ще трохи полити шоколадною помадкою, притерти шоколадом чи посипати кокосовою стружкою (хто як любить…)

Смачного…

П.С. для того, аби шоколадне тісто не вийшло забитим, білки вмішуєм в нього дуже повільно і обережно... =)


Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором

В избранном: 3, из них друзей: 0.

  • Art 1С
  • dytyna
  • levytsja
1

Гость: batika

18.06.13, 10:05

А скільки молока потрібно в шоколадне тісто?

28.06.13, 11:32

так і знала що про щось забула написати... вже додала молоко... готуйте на здоров*я...

Гость: batika

38.06.13, 16:55

Цікавий рецепт. Обов*язково спробую приготувати. Дякую.