Рецепти   Rиsя

тістечка "ванільні небеса"

тістечка "ванільні небеса"

невагомі, соковиті, пухкенькі, тістечка скуштувавши які хочеться сказати "о, ванільні небеса!"))))))))) бісквітне тісто, жовтий заварний крем, молочний шоколад, ванільно-кремовий з відтінком молочного шоколаду смак.

Інгредієнти:

1. яйця 8 шт;
2. згущене молоко 200 г;
3. ванілін 1 пак;
4. борошно 1 склянка (180г);
5. цукор 3/4 склянки (150 г);
6. шоколад "чайка" від roshen 1шт (100г); підійде будь-який молочний шоколад, що не нагадує пластилін за смаком, наприклад, шоколад "мілка" тощо.

інвентар:
1. знадобиться прилад для збивання білків у піну до крутих піків, наприклад, спіралеподібний вінчик, або комбайн з вінчиком, чи міксер з вінчиком;
2. форма для вирізання печива круглої форми діаметром 5 см (яку розкажу як зробити власноруч);
3. пекарський папір;
4. форма для випікання діаметром 24 см, глибока (щоб вмістила 2 л тіста);

Спосіб приготування

1. Відділяємо жовтки від білків. Дуже ретельно. Жодної краплі жовтка не має потрапити до білків (краще лишити зайвого білка у жовтках);

2. Білки ставимо у холодильник, жовтки - у тепле місце;

3. Включаємо духовку розігріватися до 220 градусів.

4. Збиваємо жовтки у білу піну;

6. Додаємо до жовтків цукор, дрібку солі, та ванілін, і збиваємо у високу густу майже білу піну;

5. Приблизно половину відливаємо до окремої посудини, відставляємо;

6. У жовтки, що лишилися, через сітечко додаємо порціями дві треті борошна (борошно має бути просіяним і зпушеним);

7. Має лишитися приблизно столова ложка з горкою борошна;

8. Виймаємо з холодильника білки, та збиваємо чистим висушеним вінчиком у високу, міцну піну до крутих піків.

9. Форму вистеляємо пекарскьким папером, вирізавши коло для дна, та полоски для боків (папір попередньо змастити олією);

10. Додаємо по одній ложці жовтків збитих з борошном у збиті білки і продовжуємо збивати. Так, поки всі жовтки з борошном не вмішаємо. Має вийти пухка рівномірна маса великого об'єму. Тісто пухке, рідке.

11. Викладаємо пухке рідке тісто у форму вистелену промасленим пекарським папером, та розрівнюємо поверхню. Ставимо без зволікань у розігріту духовку. Зменшуємо температуру до 140 градусів.

12. Випікати 60 хвилин при 140 градусах, та ще 60 хвилин при 100 градусах.

13. Довести до кипіння на легкому вогні, вимішуючи, 200 г згущеного молока.

14. Через сітечко всипати залишене борошно у згущене молоко ретельно збиваючи вінчиком.

15. Продовжувати збивати. Борошно має заваритися таким чином.

16. Знімаємо з вогню згущене молоко. Вибираємо дві посудини для парової бані. Я ставлю глибоку широку глиняну миску на каструлю з киплячою водою.

17 Ставимо згущене молоко на парову баню, збиваємо вінчиком, та додаємо потроху залишені раніше збиті жовтки. І продовжуємо постійно збивати наш крем на паровій бані до повного загустіння. Вийде дуже смачний заварний крем.

18. Готовий крем поставити застигати у холод.


19. Коли корж випечеться (перевіряємо його дерев'яною зубочисткою - якщо суха то можна виймати), ми його виймаємо, та ставимо у прохолодне місце остигати.


20. Коли крем застиг, а корж остиг - розрізаємо наш високий пухкий корж на три шари спеціальним довгим, гострим ножем.

21. Ставимо на парову баню розламану шоколадку, щоб розплавилася у рідку масу.



Якщо немає форми для вирізання круглого печива, її можна зробити власноруч з жестяної банки з-під кави, або з-під чаю, чи чогось ще. Для цього просто вирізаємо ножицями з жесті смугу 20 см завдовжки, і 5 см завширшки. А потім загибаємо її краї "у замок" пласкогубцями. Ось, як виглядає результат:





Не раджу вирізати з цих коржів кола чашками чи рюмками. Краще тоді вже різати квадрати ножем. Бо чашки, рюмки і будь-який непризначений для вирізання посуд просто сплюсне цей пухкий і тендітний корж у млинець.




22. Вистеляємо пергаментом кілька підносів, або кухонних дошок.

23. Оцінюємо густину крему.


Якщо крем рідкий

Ділимо коржі на дві частини, і просочуємо половину з них кремом.  Чекаємо поки добре просочиться не менше пів години, або більше.
Вирізаємо кола з усіх коржів.
Кладемо на непросочені кружальця просочені.
Викладаємо на підготовлені простелені пекарським папером поверхні.


Якщо крем загуснув до такої консистенції, що не розтікається, коли ложечку крему викласти на рівну поверхню

Просто ріжемо всі коржі на кружальця формою, а потім кладемо крем між кожні два кружальця, з'єднуючи їх.
Викладаємо на підготовлені простелені пекарським папером поверхні.


24. Беремо розтоплений шоколад, і поливаємо кожне тістечко тонким-тонким шаром розтопленого шоколаду.


25. Поставити у прохолодне місце для застигання шоколаду.


27. Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 2, з них друзів: 0.

  • Lola74
  • Tanunya
1