Різдвяний капусняк

Різдвяний капусняк

Підходять Різдвяні свята і кожна господиня мусить на Святу Вечерю поставити на стіл щонайменше 12 традиційних українських пісних страв. Хочу поділитися з Вами рецептом приготування різдвяного капусняка, який в нашій родині передається з покоління в покоління.

Ингредиенты:

гриби білі (свіжоморожені) - 0,75 кг
квашена капуста – 1 кг
свіжа капуста – 100 г
квасоля – 1 кг
картопля – 0,5 кг
солені рижки – 1 шт.
цибуля – 1 цибулина (велика)
морква – 1 морквина (мала)
коріння петрушки і селери – 30 г
льняна олія – 120 г
соняшникова олія – 50 г
домашній томатний соус – 1 ст.л
борошно – 2 ст.л
часник – 4 зубчики
зелені петрушка і цибуля – пучечок
приправи до овочів – 5 г
сіль – до смаку
перець - до смаку.

Способ приготовления

Гриби добре солю та відварюю до готовності (15 хв.), нарізаю дрібними шматочками, а бульйон проціджую. Замочену звечора і відварену протягом  двох годин  квасолю, яка вже остуджена, перемелюю двічі на  м’ясорубці. 

Квашену капусту дрібненько шинкую, додаю олію, сіль перець, приправи і тушкую  25 хвилин.

Цибулю, моркву, петрушку ріжу дрібненько  та смажу  на оливі  (цибуля має  мати  золотистий колір).

Підсмажую також  до золотистого  кольору пересіяне борошно  та розводжу його частиною грибного бульону. 

У решту грибного бульону кладу нарізану дрібними брусочками  картоплю, гриби, квашену капусту, свіжу капусту, підсмажені цибулю і моркву, перемелену квасолю, дрібнесенько нарізаний  часник, солений рижик  та заливаю підливкою з борошна. Перемішую,  додаю ложку томатного соусу,  сіль, перець, приправи  і  ставлю варити ще  на 30  хвилин на невеликому  газі. 

Подаючи на святковий стіл, прикрашаю капусняк зеленню петрушки.  А  також ставлю в окремій мисочці цибулю

посмажену на олії.  Кожен  додає її собі до  смаку.


Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 38, из них друзей: 0.

  • Agera
  • Galine
  • megi
  • milanyaa
  • Qsena
  • spajk
  • virinka
  • Крофт
  • няма
  • Светуня
39

Гость: Люсси_Я

327.12.11, 14:26

Думаю, дуже смачно! А нащо квасолю перемелювати?

427.12.11, 15:04Ответ на 3 от Гость: Люсси_Я

я її ше й через друшляк перетираю, щоб відділити великі лушпайки ... відповідь проста - дуже смачно !!!

Гость: Люсси_Я

727.12.11, 18:59Ответ на 4 от Іванка**

Дякую! Забрала собi!!!

1028.12.11, 09:52

теперь есть захотел

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
3
предыдущая
следующая