Хліб

назва для групи продуктів харчування, що готуються шляхом випічки, парової обробки або жаріння тесту, що полягає, як мінімум, з борошна і води. У більшості випадків додається сіль, а також використовується розпушувач, такий як дріжджі. У деякі сорти хліба також додають спеції (такі як зерна кмину) і зернятка (насіння кунжуту, маку). Зернятка також служать для прикраси. Хліб можна їсти окремо, часто його їдять з вершковим маслом, арахісовою олією, соняшниковою олією, варенням, маргарином джемом, желе, мармеладом, медом. Що по суті є блюдом, що носить назву бутерброд. Хліб використовується також як основа для сендвіча. Він може бути тільки випеченим або згодом підрум'янений (наприклад, в тостері) і може подаватися практично без обмежень від кімнатної температури до гарячого стану.
29+ підписатися

4 учасника

  • Sveta2791
  • V_Leoni
  • infanta
  • tigress

Хліб:

Сортувати:
нові
популярні

Хлеб с ржаной мукой

Хлеб из ржаной муки содержит по сравнению с хлебом из пшеничной больше железа, магния и калия, так необходимых человеческому организму. Ржаная мука получается путём размола зерен ржи. Содержание глютена в ржаной муке ниже и хлеб получается более плотный

Диетический хлеб (с добавлением цельной муки)

Хлеб из цельной муки очень полезен, но требует других условий при выпечке и получается более низким и тяжелым. Цельную муку готовят из целого пшеничного зерна, включая отруби и зародыши. (Другие названия - цельнозерновая, зерновая, непросеянная.)

Обычный белый хлеб

(на буханку среднего размера)