Технологія приготування сметанно-грибної запрашки:
Ставлю суху пательню на великий газ і всипаю 1 столову ложку пересіяної пшеничної муки вищого ґатунку. Швидко мішаю її, не даючи підгоряти муці. Через 3-4 хвилини мука набуде золотистого кольору. Вливаю обережно склянку бульону (якщо його немає, то звичайного кипятку або молока) і швидко перемішую до отримання однорідного стану.
Знімаю першу велику пательню і ставлю на газ другу поменше.
Виймаю з морозильної камери свіжозаморожені (не відварені) білі гриби. Одразу ж нарізаю їх (з силою) на дрібнесенькі шматочки. Кладу в пательню вершкове масло, і коли воно ротопиться, кладу гриби.
Цибулю нарізаю дрібнесенькими шматочками. Декілька разів мішаю гриби.
Коли вони почнуть отримувати жовту скоринку, додаю цибулю і підсолюю. Через 2 хвилини знімаю і цю пательню.
Порада: можна при смаженні грибів, додати крім цибулі і дрібнесенько порізані моркву – 1 ч.ложку і корінець пертушки – 0.5 ч.ложки.
Ставлю на газ першу велику пательню з запрашкою. Висипаю смажені гриби з цибулею. Перемішую.
Коли запрашка майже починає закипати, додаю сметану та спеції: базилік, кріп, паприку, сіль, томатну пасту, половину лаврового листика, який в кінці приготування витягаю.
Збавляю газ і даю потомитися запражці 5 хвилин, час від часу її перемішуючи.
Порада: якщо запражка загуста, додаю трішечки кипятку.
Пробую на смак, чи не замало солі. В кінці приготування виймаю лавровий листик і додаю 1 столову ложку домашнього вина та швиденько перемішую.
Все. Запражка готова !!! Смачного, Друзі !!!
Коментарі
Додати коментарЛесь Кавун
131.12.12, 18:41
Технологію цього соуса я опублікував по проханню користувачів. Якщо в кого будуть запитання з приємністю дам на них вичерпну відповідь !!!
Вітаю усіх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим !!!
gelo66
231.12.12, 18:45
з Новим Роком та Рiздвом !
Sunny Side
331.12.12, 18:56
*bokal i*
Богдан Ляшко
431.12.12, 19:48
ДЯКУЮ! Треба буде спробувати, я теж приблизно таке готую...
З Новим Роком!
Korsar-K
531.12.12, 19:53
Лесь Кавун
631.12.12, 20:25Відповідь на 4 від Богдан Ляшко
Вітаю з Новим 2013 Роком !!!
Мы накроем столы, запасёмся шампанським,
С нетерпением ждём, … осталось чуть-чуть.
Приходи поскорее к нам в гости, ушастый...
Кто там лапкой стучится – …Год Новый, уже тут !
Я цей рецепт теж з дитинства памятаю !!! Плюс багато експерементував !!! Французи правильно кажуть, що з таким соусом і підошву від черевика можна зїсти !!!
Лесь Кавун
731.12.12, 20:25Відповідь на 5 від Korsar-K
Лесь Кавун
831.12.12, 20:27Відповідь на 3 від Sunny Side
Сонечко я Ваше бажання виконав !!! Готуйте смачно на радість чоловікові і дітям !!! Хай усі будуть здорові !!!
Лесь Кавун
931.12.12, 20:28Відповідь на 2 від gelo66
Вас також !!! *bokali *
sonce-33
1031.12.12, 20:31
З Новим 2013 роком! * money*