Рецепти   нік повинен

Печериці Тушковані

Печериці Тушковані

Печериця або шампіньјон має французьке походження та перекладається просто як гриб. Печериці — один з нечисленних сортів грибів, що вдало піддалися культивації. Неабиякою мірою це сталося через їх невибагливість та безпеку. Шампіньјон можна зїсти сирим без боязні отруїтися. Натомість не можна пригощати лісовими грибами дітеј, літніх людеј, вагітних жінок та мам, що годують немовлят. Гриби зеленушка, синяк-дубовик та деякі інші містять речовини, які тільки при взаємодії з алкоголем викликають бурхливе отруєння. Тому, власне, щоби не отруїтися дикорослими грибами, ліпше споживати штучно вирощені печериці, купуючи їх у крамницях. Не варто купляти гриби на стихіјних базарах чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціјонарних ринках, де вони проходять відповідниј контроль. Рецептів приготування печериць безліч. Я розповім панству про один з них, що дуже смакує мені.

Інгредієнти:

1. гриби (печериці) — 300 г;
2. ріпчаста цибуля (середня) — 2 шт.;
3. мајонез — 1,5 ст. л.;
4. сіль «екстра» — дрібка (до смаку);
5. соняхова олія (рафінована) (для змащування) — дещиця.

Спосіб приготування

    Гриби почистити, помити у мисці, порізати на невеликі частини. Варити 5-7 хвилин в киплячіј воді на слабкому вогні, знявши з них пінку. Тим часом, на змащеніј олією пательні, підсмажити до золотавого кольору середньо порізану цибулю. Потім туди викласти відварених грибів, посолити, за бажання можна трохи поперчити, додати мајонезу ј тушкувати 15-20 хвилин, за трішки зсунутого на бік дашка, іноді перемішуючи.
    Готові страви з грибів зберігати на холоді в емальованому посуді, але не більше доби.

    N. B. Ніколи не застосовујте «домашніх» методів визначення отрујності грибів з використанням цибулини або срібних ложок — вони помилкові. Срібло темніє від взаємодії з амінокислотами, які є ј у їстівних, і в отрујних грибах, а колір цибулі змінюється під впливом ферменту тирозинази, якиј також міститься в усіх грибах.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 3, з них друзів: 0.

  • kardiff
  • vitaminka82
2

21.10.12, 12:20Відповідь на 1 від коха

Яка удача отримувати такі хороші відгуки, що скрашують життя!

318.04.20, 21:13


просто і смачно