- Вид: Випічка
- Кухня: Домашня
- Час: 2 ч. 30 хв.
- Складність: Середньо
Цеј торт є міј најукоханішиј з усих (а ще подобаю Київськиј і Празькиј торти). Це давніј рецепт. Маю јого ще з кінця 80-х чи початку 90-х рр. минулого XX ст. Хоча «Сметанниј» торт не такиј гарниј на вигляд як «Київськиј», бо не має різних набамбулених прикрас, зате дуже смачниј. А особливої, так би мовити цікавинки (живчику) тортові надає медовиј присмак. Якщо спробувати зробити цього торта без меду, то він не буде таким надзвичајним. Можу гарантувати 100% смакоти, та на жаль, щодо здорової їжі промовчу, бо в складі торту присутня ціла пачка маргарину.
Інгредієнти:
тісто:
1. борошно < 400 г;
2. маргарин «слойка» — 250 г (1 пач.);
3. сметана (базарна) — 2 ст. л.;
4. мед — 2 ст. л.;
5. цукор — 1 скл.;
6. жовток — 4 шт.;
7. сода — 1 ч. л.;
8. оцет столовиј 9% — 0,5 ч. л.;
9. соняхова олія (рафінована) (для змащування) — дещиця.
крем:
1. сметана (базарна) — 800 г;
2. цукор — 1 скл.
Спосіб приготування
Як зазвичај, торти починають готувати з коржів. Для цього маємо замісити тісто з просіяного борошна та інших інґредієнтів, а маргарин ліпше взяти для листкового тіста (він додає коржам розсипчатість і м'якість), заздалегіть потерши на великіј терці (јого легше терти в холодному стані). Потім оцтом погасити соду в чајніј ложці. І так само додати до решти. Готовність тіста визначають за јого однорідністю, відсутністю грудочок.
Все тісто ділимо на 4 частини. На деко покласти аркуш пергаменту, вгорі змастивши јого олією. Далі розкачати качалкою на ньому тісто. По черзі випікати в духовці до готовності всі 4 коржі.
Крем готуємо зі сметани ј цукру. Јого потрібно збити міксером у невеличкіј емальованіј або нержавіючіј каструлі до густої кондиції.
Тепер, коли коржі прочахнуть починаємо робити сам торт. Першиј корж змазати вгорі кремом. На нього покласти другиј корж і так само інші. Потім обрізати ножем всі краї торта, що стирчать, до рівненької прямокутної форми. Всі обрізки потовкти качалкою у крихти. Відтак чајною ложкою змазати залишками крему верх і всі боки торта, та притрусити їх крихтами. А хто подоба горіхи, то можна качалкою подрібнити, але не дуже п'ять волоських горіхів і також ними притрусити торт. Тепер нехај постоїть з дві годинки для того аби коржі просочилися кремом і все готово.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарГість: Л358
126.07.11, 11:22
нік повинен
226.07.11, 12:50Відповідь на 1 від Гість: Л358
Спасибі, пані, дуже приємно! Я вельми радиј, що вам також сподобався тортик!
Innusay
331.07.11, 18:00
Вы сами готовите?
нік повинен
41.08.11, 14:20Відповідь на 3 від Innusay
Спасибі, мем! Дещо зі запропонованих тут страв, я звісне діло, готував власноруч. Вони, так би мовити, з родинних рецептів. У мене мамця — великиј кулінар. Але якщо пані пита саме про цеј торт, то відверто кажучи, я лише споживав, натомість споглядав як він робиться вдома.
Гість: Halynochka71
51.12.11, 15:30
Паче
61.12.11, 22:08
нік повинен
72.12.11, 14:10Відповідь на 5 від Гість: Halynochka71
Спасибі пані за чудовиј, щедриј відгук!
нік повинен
82.12.11, 14:20Відповідь на 6 від Паче
Дякую пані за цілиј ряд ласкавих, ніжних і добрих смајликів!
Паче
92.12.11, 21:39Відповідь на 8 від нік повинен
І тобі дякую, багато років тому назад пекла торт за подібним рецептом, можливо навіть за таким самим, зараз точно не пам"ятаю
нік повинен
104.12.11, 14:10Відповідь на 9 від Паче