1. Якщо варимо на ребрах або
шкурі від сала - починаємо з них. Миємо ребра або шкурку, заливаємо їх
холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і варимо півгодини.
Якщо копченину не використовуємо, цей етап сміливо пропускаємо і
приступаємо одразу до другого.
2. Додаємо в каструлю стручкову квасолю. Хто ребра не варив, той
квасолю додає в каструлю з окропом. Якщо використовуємо морожену або
свіжу квасолю, варимо її до напівм'якості. Вона має дещо втратити свій
яскраво зелений колір.
3. Тим часом чистимо картоплю і ріжемо на кубики (1.5 на 1.5 см).
Коли квасоля зварилася до напівм'якості, додаємо картоплю, солимо,
перчимо. Варимо все разом до готовності овочів і вимикаємо вогонь.
Виймаємо з каструлі ребра і шкурку. Шкурку викидаємо, з ребер знімаємо
м'ясо, ріжемо на шматки і повертаємо його у суп.
Увага! Хто використовує консервовану квасолю - її додаємо в самому
кінці, після того як картопля зварилася. Варимо все разом 3 хвилини і
вимикаємо вогонь.
4. Робимо піджарку. У 2 ст ложках смальцю або олії підсмажуємо
дрібно посічену цибулю до прозорості і 1 ст ложку з верхом борошна до
жовтуватого кольору. Знімаємо з вогню, додаємо 1 чайну з верхом ложку
солодкої паприки, добре розтираємо і вливаємо в піджарку склянку води.
Розмішуємо, щоб не було грудок і акуратно виливаємо в каструлю з
лопатками.
3. Туди ж додаємо сметану і дрібно посічену зелень. Все добре розмішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Суп готовий.
Коментарі
Додати коментарГість: Папулка
13.12.15, 14:44
Яку сметану кладеш?
БілаКоролева
23.12.15, 16:17Відповідь на 1 від Гість: Папулка
Стараюся домашню з базара,якщо з магазина то тільки не "продукт".Потім подивлюся на упаковці назву,пам"ятаю що з коровою синього кольору.....