Для першого шару замішуємо тісто з розм'якшеного вершкового масла (маргарину)
, 4 жовтків , сметани , Муки і соди , гашеного оцтом (лимонним соком) . Тісто
повинно вийти консистенцією густої сметани.
Для другого шару беремо сир м'який ( НЕ крупинками ) , якщо ж він
крупинками , то необхідно його протерти або пропустити через блендер. У сир
додаємо 4 жовтки, 0,5 склянки цукру , манну крупу і ванілін. Все ретельно збиваємо міксером.
Для третього шару беремо яблука чистимо їх , нарізаємо тоненькими
шматочками .
Деко змащуємо маслом (маргарином).
Викладаємо тісто і розрівнюємо рівномірним шаром.
Якщо сир мокрий , то ставимо тісто в духовку і випікаємо 15 хвилин.
Потім виймаємо деко і викладаємо сирний шар. Якщо ж сир сухуватий , то
викладаємо на тісто , що не випікаючи .
На тісто викладаємо шар сиру
.
На сир викладаємо різані
яблука і посипаємо цукром з корицею.
Потім ставимо в попередньо
розігріту до 170 * С духовку на 25 хвилин .
Збиваємо 8 білків з 0,5 склянки цукру.
Через 25 хвилин дістаємо пиріг з духовки і викладаємо рівним шаром поверх
яблук збиті білки.
Випікаємо в духовці ще
близько 25 хвилин на невеликому вогні.
Готовність перевіряємо
акуратно сірником.
Коментарі
Додати коментар