Рецепты   Nadjusuk

«Сльози богині »

Поповніть вашу колекцію рецептів пирогом з прекрасною назвою «Сльози богині». Ця страва дуже популярно в Східній Європі, підходить для всієї родини. А назву отримала завдяки особливому властивості яблук: при охолодженні на поверхні пирога виступають крапельки яблучного соку.

Ингредиенты:

борошно пшеничне 1 скл.
масло вершкове ( маргарин ) 150 г
сметана 150 г
яйце 8 шт
сир 600 г
крупа манна 3-4 ст . л .
цукор-пісок 1 скл .
яблука 800 г
ванілін 1 пакет.
сода 0,5 ч. л.(гашена 1 ст.л. оцту)

Способ приготовления

Для першого шару замішуємо тісто з розм'якшеного вершкового масла (маргарину)
, 4 жовтків , сметани , Муки і соди , гашеного оцтом (лимонним соком) . Тісто
повинно вийти консистенцією густої сметани.

Для другого шару беремо сир м'який ( НЕ крупинками ) , якщо ж він
крупинками , то необхідно його протерти або пропустити через блендер. У сир
додаємо 4 жовтки,
0,5 склянки цукру , манну крупу і ванілін. Все ретельно збиваємо міксером.



Для третього шару беремо яблука чистимо їх , нарізаємо тоненькими
шматочками .



Деко змащуємо маслом (маргарином).
Викладаємо тісто і р
озрівнюємо рівномірним шаром.



Якщо сир мокрий , то ставимо тісто в духовку і випікаємо 15 хвилин.
Потім виймаємо деко і викладаємо сирний шар. Якщо ж сир сухуватий , то
викладаємо на тісто , що не випікаючи .



На тісто викладаємо шар сиру
.



На сир викладаємо різані
яблука і посипаємо цукром з корицею.



Потім ставимо в попередньо
розігріту до 170 * С духовку на 25 хвилин .



Збиваємо 8 білків з 0,5 склянки цукру.



Через 25 хвилин дістаємо пиріг з духовки і викладаємо рівним шаром поверх
яблук збиті білки.



Випікаємо в духовці ще
близько 25 хвилин на невеликому вогні.



Готовність перевіряємо
акуратно сірником.

В избранном: 1, из них друзей: 0.

  • kardiff
1