Рецепти   Rиsя

Котлети з суцільної капусти. Смачно та дуже корисно!

Котлети з суцільної капусти. Смачно та дуже корисно!

Корисні та дуже смачні котлети для тих, хто піклується про своє здоров'я. Та й взагалі для столу дуже смачна і оригінальна страва. Навіть для святкового столу дуже гідно, як на вигляд так і на смак.

Інгредієнти:

1 качан молода капуста (зеленого або салатового кольору)
2 яйця
сіль на смак
3-4 скибки білий хліб
50 г олія

Спосіб приготування


1) ПОПЕРЕДНЬО. Хліб скибками завтовшки 1см сушити у духовці на сітці 40 хвилин за температури 100 градусів. ВАЖЛИВО. Обрати хороший, смачний хліб. Від цього врешті залежатиме
смак всієї страви загалом. І ні в якому разі не брати спеціальні
панірувальні сухарі, бо це зіпсує смак страви.


2) Капусту розрізати уздовж качана на чотири частини так, щоб листки кожної частини трималися частинки качана.

3) у каструлю покласти сито, на сито викласти частини капусти, налити у каструлю окріп так, щоби вода не сягала капусти. Поставити каструлю на вогонь, накрити каструлю мискою трохи нахиливши її (щоби конденсат стікав мискою за межі каструлі, а не на капусту).
Або використати пароварку для варіння капусти на пару.
Варити на пару капусту приблизно пів години, не менше.



4) Висушений хліб розламати дрібно у посудину з круглим дном. Взяти скалку, та розтовкти торцевим краєм скалки (як товкачиком у ступі) сухарі у крупну крихту. Не потрібно робити надто дрібні крихти, краще коли крихти будуть дещо нерівномірні.
Зручніше використати спеціальну ступку, або й кавомолку.





5) Яйця збовтати виделкою (або вінчиком) разом з сіллю.

6) Розігріти духовку до 200 градусів.

7) Кожний шматок капусти щедро обмакати у яйце. Краще, щоб рідина потрапила поміж листя. Після чого обваляти у сухарях і викласти у неглибоку посудину з олією (яку перед тим розкалити у духовці).

8) Випікати до рум'яної скоринки при 200 градусів (температуру й час випікання можна коригувати залежно від типу вашої духовки). В мене за 200 градусів пішло 20 хв на результат з рум'яною скоринкою.

Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 7, з них друзів: 0.

  • AnnaOleynik
  • blu-sky
  • Fate
  • kardiff
  • Kseniya89
  • шокол@дка
7

Гість: София Рай

11.05.15, 09:05

ЦікавоСпробуємо

Гість: Yugnaya

29.05.15, 13:30

а если капусту просто отварить? а потом обмакнуть в яйцо и обжарить под крышкой...

39.05.15, 13:45Відповідь на 2 від Гість: Yugnaya

Зачем? Портить блюдо)
Когда ты варишь, то вода вытягивает в себя много чего хорошего для твоего организма.

Гість: Yugnaya

49.05.15, 14:10Відповідь на 3 від Rиsя

я бы не была столь оптимистична в отношении "молодых" овощей. При варке разрушаются нитраты..например, а не только витамины..С уважением отношусь к Вашему стремлению не идти лёгким путём в приготовлении блюд. но иногда проще не означает хуже.

59.05.15, 19:33Відповідь на 4 від Гість: Yugnaya

может и так.
Я предыдущий раз варила, а теперь делаю на пару. Вкус сильно отличается. Когда варишь - она становится преснее. А на пару сохраняются и вкусовые качества.