Рецепти   Левус

Хліб житньо-пшеничний

Хліб житньо-пшеничний

  • Кухня: Домашня
  • Час: 30 хв.
  • Складність: Легко

Чудова суміш із зернами льону, соняшнику та маку в поєднанні з цільнозерновим і житнім борошном запрошує вас здійснити дивовижний кулінарний експеримент. Хліб ідеально поєднується зі стравами східної кухні або стравами з риби.

Інгредієнти:

інгредієнти:
• тепла вода: 480 мл
• ріпакова олія: 2,5 ст.л.
мед: 2,5 ст.л.
сіль: 2 ч.л.
• борошно житнє обдирне (тип 170): 330 гр
• цілісна мука (борошно пшеничне першого сорту): 330 гр
• сухі пекарські дріжджі: 12гр.
2,5 ч.л. (дріжджі пресовані 35гр.)
• зерна льону: 50 гр
• зерна соняшника: 25 гр
• зерна маку: 20 гр
-у разі використання свіжих дріжджів
(35гр.) розводимо у трьох ложках
теплого молока і даємо постояти 15хв. у теплі;
-кількість води контролюємо у процесі вимішування (заливаючи початково 400мл. і поступово додаючи ще 80мл, більше або меньше-залежить від консистенції тіста)

Спосіб приготування

Спосіб приготування
Вага: 1000гр.   Час: 2год.20хв.

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:
вода, олія, сіль і мед.
Потім додаю борошно і сухі дріжджі(або розведені свіжі). Ставлю контейнер у хлібопічку.
Вибираю програму 6, вагу хліба і бажаний колір скоринки. Натискаю на кнопку «Старт».
(в процесі замішування потрібно слідкувати за густиною тіста, до якого при потребі додати муки або води, щоб воно було тугим і не розтікалося)
Після звукового сигналу додаю, зерна льону, соняшника і мак.
В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.
показати усі фото

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 6, з них друзів: 0.

  • InnaT
  • Vitalina_
  • Windoo
  • ГалинаМ
5

Гість: Wtug

24.02.13, 20:08

Домашній хліб-це смачно.

34.02.13, 21:29Відповідь на 2 від HELENNNN

Дякую, люблю смачненьке, тому експерементую

44.02.13, 21:43Відповідь на 1 від Гість: Wtug

69.02.13, 19:00

"Вибираю програму 8" - нисколько не понятно. Напишите, пожалуйста, название программы. У меня панас - там №8 - французский хлеб, полный цикл - 6 часов. Явно не та, что у Вас.
А что такое тип 170, помол, сорт ? вищий, 1-й, 2-й, оббивне, обдирне ?

713.02.13, 07:44Відповідь на 6 від Windoo

Програма N8 на моїй "Moulinex" - Хлеб обогащенный Омега 3; Цельная мука (T 110, T 130, T 150, T 170).
Тут на форумі про випічку темних сортів хліба http://mariana-aga.livejournal.com/152489.html

813.02.13, 08:07Відповідь на 5 від Nadjusuk