Рецепти   Левус

Хліб селянський

Хліб селянський

Цей хліб, на смак кислуватий, завдяки вмісту в ньому зернових оболонок має темний кольор. Використовуючи особливий спосіб бродіння він довше зберігається свіжим. За цю якість його особливо цінували в селі.

Інгредієнти:

на 1кг хліба:
чай з м"яти (теплий): 580 мл
сіль : 2 ч.л.
цукор : 1 ст.л.
• пшенична мука : 560 гр
• цільна мука : 130 гр
• сухі пекарські дріжджі : 2 ч.л.
(пресованих даємо вдповідно утричі більше)
• зерна кунжута : 20 гр.
• грецький горіх : 150 гр.
фундук : 150 гр.

Спосіб приготування

  Для приготування в хлібопічці на програмі 2 (французський хліб -  3год.39хв)

 Викладаю інгредієнти в контейнер, наступним порядком:
- Мятний чай, цукор,
- Додаю два види муки і сухі дріжджі.
- Ставлю контейнер в хлібопічку. 
- Вибиратю програму 2, вагу хліба і бажаний кольор скоринки.
- Натискаю на кнопку «Старт».(час приготування на 1кг. - 3г.39хв)

-Після звукового сигналу додаю подрібнений грецький горіх,або фундук.
-За 30-45хв до завершення випікання відкриваю хлібопічку і зволоживши поверхню хлібини, посипаю зернами кунджуту
- В кінці програми виключаю хлібопічку, виймаю контейнер
  і викладаю хліб із контейнера остуджуватись на 1год.

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 8, з них друзів: 0.

  • Ksenya54
  • lunic
  • ГалинаМ
  • Морпех 93
  • Та*ню*ша
  • шокол@дка
11

212.02.12, 10:43Відповідь на 1 від друг_Федір

Мені видався смачним, тільки горіхів замало, другим разом дам 200гр. і додам відвар кропу замість мяти.

313.02.12, 00:44

Такого ще не куштувала.

413.02.12, 07:24Відповідь на 3 від zoлотоволоs

Такого ще не куштувала.Дуже просто і досить смачно. Відчувається смак горіхів, бажано не меньше 150гр. на 1кг.

514.02.12, 00:17Відповідь на 4 від Левус

А в мене сестра пиріг пече й в тісто додає мелені горіхи й пиріг виходить дуже смачний!

614.02.12, 09:44

А 130гр. муки не маловато ли?

714.02.12, 23:16Відповідь на 6 від lunic

А 130гр. муки не маловато ли? Спасибо, совершенно верно - дописываю ещё пшеничную муку 560гр, всего 690гр! Три раза писал по-новой, никак не мог отправить и ошибся в результате!

815.02.12, 11:58

Отлично, сегодня же и сделаю

915.02.12, 12:27Відповідь на 8 від lunic

Отлично, сегодня же и сделаюКоличество воды, чая надо контролировать в процессе вымешывания, чтобы тесто было достаточно упругим.

1016.02.12, 00:12

точно вкус кисловатый?? абсолютно не должен таким получится. Я делала пополам цельнозерновая и обычная мука (300 на 300 гр) совершенно нет кислинки. Цвет да, орех грецкий дает, он же даст аромат и даже жирность..орехи много масла содержат. Я думаю, что селяне добавили бы не кунжут, а семя льна. Попробуй

Додати коментар
Сторінки:
1
2
попередня
наступна