Для приготування в хлібопічці на програмі 2 (французський хліб - 3год.39хв)Викладаю інгредієнти в контейнер, наступним порядком:
Цей особливий хліб - вишукана алхімія, що поєднує ментолові нотки зеленого чаю та хрусткі зерна маку з тонким пікантним смаком який підкреслюють фруктові солонуваті аромати сиру Мімолет. Сподобається любителям сиру. Смакує з хересним вином.
на 1кг хліба:
• зелений чай (холодний) : 550 мл
• сіль : 2 ч.л.
• мимолет : 200 гр
(замість сиру мимолет можна
використовувати сир едем
або будь-який інший плавлений сир)
• пшенична мука : 450 гр
(2 та 1/4 мірної склянки)
• цільна мука : 250 гр
(1 та 1/4 мірної склянки)
• сухі пекарські дріжджі : 3/4 ч.л.
(пресованих даємо вдповідно утричі більше)
• зерна кунжута : 20 гр
• зерна маку : 40 гр
Для приготування в хлібопічці на програмі 2 (французський хліб - 3год.39хв)Викладаю інгредієнти в контейнер, наступним порядком:
Коментарі
Додати коментарГість: Helen35
125.11.11, 22:53
а если использовать только простую муку, хлеб получиться?
Левус
225.11.11, 23:01Відповідь на 1 від Гість: Helen35
Конечно, только будет белым.
tosi4ka
326.11.11, 17:29
нужно попробовать
Левус
426.11.11, 22:23Відповідь на 3 від tosi4ka
возможно понравится
zoлотоволоs
527.11.11, 01:27
На вигляд не поганий,а на смак?
Левус
627.11.11, 02:10Відповідь на 5 від zoлотоволоs
На смак такий, який зробить пекар. Можна додати майоран, він з кунжутом добре пов"язується, або хто не любить кунжута, залишаємо мак і можна додати базилік. Звичайно пропорції спецій на смак. От з сиром складніше. Не часто буває саме мімолет, у цьому випадку використовував голландський сир. Думаю що бринза була б краще.
zoлотоволоs
727.11.11, 02:16Відповідь на 6 від Левус
В захваті від Ваших кулінарних знань та здібностей!
Сама досі ще не випікала саме хліба,тому,що не було потреби та нагоди,але в подруги колись куштувала,сподобалось!
Левус
827.11.11, 02:25Відповідь на 7 від zoлотоволоs
Дякую, просто мені подобається робити щось корисне, ну і смачне звичайно. А от щодо хліба, дивуюся наскільки дешевий він у магазинах і що то значить? За таким рецептом як тут(беручи тільки голландський сир, мимолет дорожчий) хлібина обійдеться прибл. 15гр. без роботи.
zoлотоволоs
927.11.11, 02:30Відповідь на 8 від Левус
Згодна з Вами,але саме той хліб,який є в наших магазинах,то він авртий тих грошей,тому що там корисного та смачного навіть на ті гроші не докладають. А такий хліб,який Ви пропонуєте він може коштувати не малих грошей.
Левус
1027.11.11, 02:31Відповідь на 9 від zoлотоволоs
Значить пекти варто, якщо є з чого і на чому. Головне - бажання.