Коктејль-Салат Із Селери Та Шинки
Рецепт смачненького салату взято з телепередачі «Кулінарія Від Андрія», яка виходе до етеру на Черкаському реґіјональному телерадіоканалі «Рось» щосуботи вранці, а повторюється у неділю ввечері. П. Андріј презентує коктејль-салат із селери та шинки.
Інгредієнти:
01. коренева селера — 200 г;
02. оцет столовиј 9% — 2 ст. л.;
03. шинка — 200 г;
04. помідори (свіжі) — 200 г;
05. яјця — 4 шт.;
06. вершки — 100 г;
07. мајонез «провансаль столичниј» від тм «жајвір» — 3 ст. л.;
08. сік з лимона — 2 ст. л.;
09. цедра — з половини цитрини;
10. гостриј перець (мелениј) — дрібка (до смаку);
11. волоські горіхи (подрібнені) — 2 ст. л.;
12. свіжа зелень (для оздоблення) — 0,5 пучка.
Спосіб приготування
Корінь селери помити, почистити та порізати кубиками 1 кв. сантиметр. Нагріти окропу, додати в нього оцет, сіль і варити в ньому селеру протягом 5-и хвилин, потім зцідити і обдати холодною водою. Шинку порізати кубиками товщиною 0,5 кв. сантиметра і перемішати з селерою. Помідори обдати окропом і почистити від шкірки. Нарізати кружальцями та викласти ними великиј салатник. Яјця відварити, почистити і також нарізати кружальцями, які викласти шаром на помідори. Середину салатника засипати сумішшю селери з шинкою і залити соусом. Для приготування соусу змішајте вершки, мајонез, цедру та сік з лимона, приправте за смаком меленим перцем. Поверхню салату посипте подрібненими підсмаженими волоськими горіхами, прикрасьте шматочками помідорів та свіжою зеленню.
Смачного!
Коментарі
Додати коментар