Рецепты   Лесь Кавун

Форелевий салат

Форелевий салат

Серед туристів в Карпатах популярними є форелеві господарства. Мандруючи Карпатами, я не раз купував форель: і свіжу, і вуджену, і вялену, велику і малу. Тому, Друзі, пропоную Вам рецепт смачнющого рибного салату.

Ингредиенты:

1. філе форелі (вуджене) – 250 г
2. помідори (малинівка) – 3 шт.
3. огірки (свіжі) – 1 шт.
4. огірки (квашені або мариновані) – 1 шт.
5. цибуля (ріпчаста, синя) – 25 г
6. цибуля (зелена) – 25 г
7. картопля (варена) – 2 шт
8. буц (карпатський) – 35 г
9. перець (болгарський, солодкий) – 1 шт
10. майонез – 3 ст. ложки
11. оцет (яблучний) – 1 ст.ложка
12. цукор - щіпка
13. гірчиця – 0.25 ч. ложки
14. кріп – четвертинка пучка
15. сіль – до смаку
16. перець – до смаку
17. зелений салат – 4 листочки (для прикраси)

Способ приготовления



Підготовка


Добре мию картоплю і  ставлю її варити (в  «мундирах»)  у підсоленій воді на 25 хвилин. Зливаю воду. Відставляю і даю остигнути.

Коли картопля вариться,  готую  майонезний соус,  - для цього майонез змішую з  яблучним  оцтом та     щіпкою  цукру.  Добре переміщую.



Технологія  приготування  салату

Вуджену карпатську форель  очищаю від шкірки і костей, нарізаю маленькими шматочками.  Синю цибулю теж нарізаю дрібнесенько. Перемішую і даю промаринуватися 5 хвилин.



Порада: можна використати і не вуджену форель, для цього:

1)  форель почистити,  звільнити її від кісток, нарізати невеликими шматочками, змастити вершковим маслом і обжарити. Ще горячі ломтики форелі,  збризнути  яблучним оцтом або соком лимону і  дати час  вистигнути;

2) почищену форель відварити у невеликій кількості підсоленої води з спеціями, почистити від кісток, нарізати шматочками. Бульон використати для приготування ухи.

Чищу  картоплю, огірки від шкірки. Нарізаю невеликими брусочками.
Вирізаю у болгарського перця плодоніжку,  чищу від насіння, ріжу маленькими брусочками.
Помідори нарізаю пів-скибочками. 



Буц нарізаю дрібнесенькими кубиками.

Складаю все в миску.  Додаю нарізане філе форелі,  майонезний соус і добре вимішую.  Пробую.  Якщо треба,  то досолюю і  трішечки трішечки доперчую.

Викладаю гіркою в тарілку, попередньо помістивши листки зеленого салату. Можна по кругу прикрасити салат кружельцями з помідорів (нижня 2-га фотка)



Порада:  можна  також салат прикрасити  червоною ікрою,  поклавши  її  по центру, скибочками червоної риби,  маслинами  без  кісточок (нижня 3-тя фотка).

Зверху можна  прикрасити  салат дрібно порізаними кропом, ріпчастою та зеленою  цибулею.

Подача на стіл

Подаю на стіл до других страв, гарніром яких є смажена картопля.

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором

Рецепт от bigmir)net Тирамису: Рецепт приготовления

показать всех

В избранном: 20, из них друзей: 0.

  • Dream_shock
  • elkorni
  • fair101
  • Helena_m
  • kardiff
  • levytsja
  • Samia
  • vitaminka82
  • Аniram
  • юлкако
25

128.01.13, 17:02

*applause *

Гость: SMargo

328.01.13, 17:04Ответ на 1 от abuela

Смачного !!!

428.01.13, 17:04Ответ на 2 от Гость: SMargo

Гость: Pamadka*

Гость: Pamadka*

628.01.13, 17:06

шо таке буц?

728.01.13, 17:11Ответ на 6 от Гость: Pamadka*

Бриндза - це солоний карпатський сир, буц - несолоний; виготовляють його на карпатських полонинах чабани; молоко змішане - і козяче, і овече, і коровяче; Коли кружки буцу готові, хтось з чабанів спускається з гір - найчастіше це є в базарний день !!! Карпатські базарчики я ніколи не минаю - завжди можна щось таке купити ...

Гость: Pamadka*

828.01.13, 17:12Ответ на 7 от Лесь Кавун

Бриндза - це солоний карпатський сир, буц - несолоний; виготовляють його на карпатських полонинах чабани; молоко змішане - і козяче, і овече, і коровяче; Коли кружки буцу готові, хтось з чабанів спускається з гір - найчастіше це є в базарний день !!! Карпатські базарчики я ніколи не минаю - завжди можна щось таке купити ...может и у нас продаётся...

928.01.13, 17:16Ответ на 8 от Гость: Pamadka*

у Львові в супермаркетах інколи він є

1028.01.13, 17:22Ответ на 8 от Гость: Pamadka*

у цьому салаті він як добавка, тобто він не є основним інградієнтом, він є другорядним інградієнтом, якщо його взагалі не дати, то смак звичайно, що погіршиться, але ледь ледь ...

П.С.: буц має бути нарізаний в цей салат дуже і дуже дрібнесенько

Добавить комментарий
Страницы:
1
2
3
5
предыдущая
следующая