Рецепти   нік повинен

Огірки З Заквашуванням (Консервація)

Огірки З Заквашуванням (Консервація)

Крамнична консервація містить чимало «хімічних» додатків — консервантів, стабілізаторів, підсилювачів смаку та запаху, штучних барвників, тому ј не дивно, що ґазди надають перевагу продукції домашнього приготування, бо вона, ясна річ, корисніша для організму. Якщо заводська банка з огірками може стояти і рік, і навіть два в крамниці, то домашню не варто так довго зберігати, краще її за потреби одразу ж використати. Не дуже корисними для організму є ј насичені маринади, які пригнічують здорову мікрофлору кишечнику, послаблюють діяльність травного тракту. Тому маринованими овочами раджу не зловживати. Така їжа має властивість «вимивати» кальціј з організму, а отже сприяє розвитку такої недуги, як остеопороз. Дітям до п’яти років мариновані овочі, а також гриби взагалі не варто давати. От чому я пропоную панству квашені огірки, бо то натуральниј, квашениј, а не маринованиј продукт.

Інгредієнти:

01. огірки (маленькі) — 3 л;
02. часник — 4 зуб.;
03. духмяниј перець — 5-7 гор.;
04. хрін (коріння або листя) — 3 шт.;
05. листя чорних порічок (смородини) — 2 шт.;
06. листя вишні — 2 шт.;
07. лавровиј лист — 2 шт.;
08. зелень петрушки — 1/4 пучка;
09. зелень кропу — 1/4 пучка;
10. сіль кам’яна нејодована — 0,5 скл.;
11. вода питна ~ 0,5 л.

Спосіб приготування

    Покласти на денце 3-х літрової банки краще корінців або листя хріну; листя смородини і вишні; лаврового листя, петрушки, кропу, духмяного перця горошком, порізані на 2-і частини зубки часнику. Далі до банки щільненько скласти огірки. Залляти їх розсолом (на 3-х літрову банку — сира вода і пів склянки солі). Поквасити 3 доби. Далі розсіл зілляти, закип’ятити, відтак залляти огірки киплячим розсолом і закрутити, обшпареною окропом, металевою кришкою. Поставити догори дригом долі, укутати ковдрою до цілковитого прочахання.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 3, з них друзів: 0.

  • kardiff
  • Аурика
1