Насамперед на ніч замочити 2-і склянки рису у воді, що з водогону. Вранці попередньо помити, почистити, ј заготовити: в один посуд — 2 кілограми цибулі, покришеної соломкою; в другиј посуд — 2 кілограми моркви, потертої на велику терку; в третіј посуд — по 2 кілограми помідорів і болгарського перцю, порізаних соломкою. Тим часом простерилізувати по 13 півлітрових баночок і кришечок.
До алюмінієвої 8-и літрової каструлі налляти 1,5 склянки олії, кинути цибулі ј смажити до золотавого кольору. Далі додати туди моркву ј тушкувати з цибулею 20 хвилин. Потім докласти помідорів ј болгарського перцю ј тушкувати 30 хвилин. Затим покласти тричі промитого рису, 2-і столові ложки солі, ј тушкувати до готовності, доки рис буде м’якиј, з 30-35 хвилин. Іноді треба помішувати все, щоби не пригоріло. Наприкінці скуштувати, якщо рис уже не твердиј, то розкласти до баночок і закручувати. Поставити догори дригом долі, укутати всі разом ковдрою до цілковитого прочахання. Зберігати у прохолодному, темному льосі.
N. B. Зі запропонованих інґредієнтів виходе 6,5 літра овочевого салату з рисом.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарАнна-Марія
123.10.14, 21:35
оце вже краще
нік повинен
225.10.14, 11:30Відповідь на 1 від Анна-Марія
Дякую за коментар пані! Справді, це так чудово, те що ви написали!
Гість: мама лора
327.06.15, 15:45
это отличная добавка на зиму к капусняку .Можно рис заменить на другую не крупную крупу.А для студентов это класс.Все проверено на своем опыте
нік повинен
429.06.15, 16:00Відповідь на 3 від Гість: мама лора
Дякую, добродіјко, за фајну рекомендацію та незрівнянно привабливу пораду! В такому разі з огляду на ці обставини долучаюся до вашої пропозиції.
Гість: inna05
54.04.16, 00:16
нік повинен
64.04.16, 10:00Відповідь на 5 від Гість: inna05
Дякую, мем, за кумедниј відгук стосовно гарного куховарського рецепту консервативної страви. Причому ваші ласі думки збігаються з моїми.
ненормальные
722.09.20, 00:29
А якби ще й на українській не ламаній мові - ціни б Вам не було. А рецепт дійсно гарний, років 30 ним користуюсь.