Рецепти   babaй

Хімоно

Хімоно

В'ялено- печена риба

Інгредієнти:

Спосіб приготування

Формально- це в'ялена риба. Насправді- це щось середнє між рибою в'яленою і рибою-гриль.Рибу треба почистити- як зсередини, так і ззовні, видалити зябра.Розрізати рибу від верхньої губи до хвоста ( потрібен гострий ніж !) і "розплющити".Промити рибу, протерти насухо.Голову залишають лише з естетичних міркувань. Солиться риба в розчині солі- 10-20%, тривалість залежить від розміру риби, товщини її м'язів. Наприклад, 1 середня скумбрія замочується на 20 хвилин.  В розчин можна додати шматочок водорості комбу, це покращить і смак, і запах. Після соління промийте та помістіть на решітку, щоб стекла рідина.Протріть насухо. Сушити- на сонці, до сухості поверхонь.Наприклад, для 1 тієї ж середньої скумбрії- це 3 години. Вважається, що риба готова. А перед вживанням- викласти на металеву решітку, і підсмажити над жаром, спершу шкірою донизу. Як шкіра підрум'яниться- перевернути. Зараз найчастіше використовується риба з темним м'ясом: сардина, скумбрія, макрелещука. А "випробовування" рецепту проводив з дніпровською плотвою, теж непогано! :)) Час приготування- 20 хв.- вказано довільно.
показати усі фото

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • Julija_smile
0

226.08.10, 17:42Відповідь на 1 від Kuroi Samurai