Рецепти   nysi

Сирна запіканка

Сирна запіканка

Сирна запіканка смакота.

Інгредієнти:

для основи запіканки вам знадобиться:

сирна запіканка. інгредієнти

* 400 г сиру
* близько 1/2 склянки (100 мл) молока
* 110-130 г цукру
* 2 яйця
* 4 ст. ложки (70 г) манної крупи
* 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
* цедра 1/2 лимона
* 1 ч. ложка лимонного соку
* ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
* щіпка соли
сирна запіканка. інгредієнти

для верху:

* 1 склянка вишень без кісточок
* 5-6 невеликих яблук
* 3-4 ст. ложок сметани
* цукор та кориця на смак

Спосіб приготування

Спосіб приготування:
  1. Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила
    крупу, і залиште набухати на 1 час.
    Замочуємо манку
  2. Жовтки відокремте від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни, а потім з
    набряклою манною крупою і цукром, що залишився.
    Розтираємо жовтки
  4. Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто
    гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений
    сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути
    консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
    Протираємо сир
  5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть
    ваніліном, добре вимісіть.
    Приготування сирної запіканки. Етап 5
  6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік,
    перемішайте.
    Приготування сирної запіканки. Етап 6
  7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість
    солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними),
    додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
    Додаємо збиті білки
  8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
    Додаємо крохмаль
  9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною
    крупою роз’ємну форму.
    Приготування сирної запіканки. Етап 9
  10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто,
    густо посипте корицею.
    Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
  11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона
    збереже соковитість яблук і скріпить їх.
    Приготування сирної запіканки. Етап 11
  12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
    Прикрашаємо запіканку вишнями
  13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх
    почне пригорати, прикрийте форму папером. Запіканка, що
    охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.
  14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та
    наріжте на порції.

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 13, з них друзів: 0.

  • Amoeba
  • etaT nidaN
  • Fate
  • gurina-l
  • Iudif
  • lory
  • oksana260579
  • Аniram
  • ВалЮр
5

Гість: Тінуська

25.01.12, 10:34

сир, мається на увазі творог?