- Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила
крупу, і залиште набухати на 1 час.
- Жовтки відокремте від білків.
- Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни, а потім з
набряклою манною крупою і цукром, що залишився.
- Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто
гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений
сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути
консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
- Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть
ваніліном, добре вимісіть.
- Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік,
перемішайте.
- Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість
солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними),
додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
- Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
- Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною
крупою роз’ємну форму.
- Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто,
густо посипте корицею.
- Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона
збереже соковитість яблук і скріпить їх.
- Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
- Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх
почне пригорати, прикрийте форму папером. Запіканка, що
охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо. - Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та
наріжте на порції.
Коментарі
Додати коментарГість: Тінуська
125.06.11, 14:17
Trollhammaren
25.01.12, 10:34
сир, мається на увазі творог?