
1) ПОПЕРЕДНЬО. Хліб скибками завтовшки 1см сушити у духовці на сітці 40 хвилин за температури 100 градусів. ВАЖЛИВО. Обрати хороший, смачний хліб. Від цього врешті залежатиме
смак всієї страви загалом. І ні в якому разі не брати спеціальні
панірувальні сухарі, бо це зіпсує смак страви.
2) Капусту розрізати уздовж качана на чотири частини так, щоб листки кожної частини трималися частинки качана.
3) у каструлю покласти сито, на сито викласти частини капусти, налити у каструлю окріп так, щоби вода не сягала капусти. Поставити каструлю на вогонь, накрити каструлю мискою трохи нахиливши її (щоби конденсат стікав мискою за межі каструлі, а не на капусту).
Або використати пароварку для варіння капусти на пару.
Варити на пару капусту приблизно пів години, не менше.

4) Висушений хліб розламати дрібно у посудину з круглим дном. Взяти скалку, та розтовкти торцевим краєм скалки (як товкачиком у ступі) сухарі у крупну крихту. Не потрібно робити надто дрібні крихти, краще коли крихти будуть дещо нерівномірні.
Зручніше використати спеціальну ступку, або й кавомолку.


5) Яйця збовтати виделкою (або вінчиком) разом з сіллю.
6) Розігріти духовку до 200 градусів.
7) Кожний шматок капусти щедро обмакати у яйце. Краще, щоб рідина потрапила поміж листя. Після чого обваляти у сухарях і викласти у неглибоку посудину з олією (яку перед тим розкалити у духовці).
8) Випікати до рум'яної скоринки при 200 градусів (температуру й час випікання можна коригувати залежно від типу вашої духовки). В мене за 200 градусів пішло 20 хв на результат з рум'яною скоринкою.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарГість: София Рай
11.05.15, 09:05
Цікаво
Спробуємо
Гість: Yugnaya
29.05.15, 13:30
а если капусту просто отварить? а потом обмакнуть в яйцо и обжарить под крышкой...
Rиsя
39.05.15, 13:45Відповідь на 2 від Гість: Yugnaya
Зачем? Портить блюдо)
Когда ты варишь, то вода вытягивает в себя много чего хорошего для твоего организма.
Гість: Yugnaya
49.05.15, 14:10Відповідь на 3 від Rиsя
я бы не была столь оптимистична в отношении "молодых" овощей. При варке разрушаются нитраты..например, а не только витамины..С уважением отношусь к Вашему стремлению не идти лёгким путём в приготовлении блюд. но иногда проще не означает хуже.
Rиsя
59.05.15, 19:33Відповідь на 4 від Гість: Yugnaya
может и так.
Я предыдущий раз варила, а теперь делаю на пару. Вкус сильно отличается. Когда варишь - она становится преснее. А на пару сохраняются и вкусовые качества.