Рецепты   Левус

Хліб пшеничний з гарбузом

Хліб пшеничний з гарбузом

  • Кухня: Домашняя
  • Время: 40 мин.
  • Сложность: Средне

Специфічний смак білого хліба із легким запахом кориці та приємним гарбузовим смаком. Клітковину цього овоча легко засвоює навіть ослаблений організм, тому страви з гарбуза рекомендують для лікувального та профілактичного харчування. Оскільки в гарбузі багато солей міді, заліза і фосфору, які позитивно впливають на процес кровотворення в організмі, вживання її рекомендовано як профілактика недокрів'я і атеросклерозу.

Ингредиенты:

• пюре із гарбуза з відваром : 290 мл
• яйце : 1 шт
сметана : 80 гр.
• соняшникова олія : 4 ст.л.
сіль : 1 ч.л.
цукор: 5 ст.л.
• пшеничная мука : 580 гр.
• родзинки : 100 гр.
• сухі пекарські дріжджі : 1,5 ч.л.(пресовані 20гр.)
додатково до смаку можна додати:
- кориця мелена: 0,5 ч.л.
- зерна маку для посипання: 1 ч.л.

Способ приготовления

Вага: 1000гр.   Час: 2год.20хв. (програма "хліб без клейковини")

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:

гарбузове пюре з відваром, перетерте через сито, сметана, соняшникова олія, збите яєчко, сіль і цукор.
(при використанні свіжих дріжджів - 20гр. розводимо у двох ложках теплого молока з мукою і даємо постояти  у теплі)
Потім додаю борошно і дріжджі. Ставлю контейнер у хлібопічку. Вибираю програму 6, вагу хліба і бажаний колір скоринки. Натискаю на кнопку «Старт».
(в процесі замішування необхідно слідкувати за густиною тіста, до якого при
потребі додати муки або води, щоб воно було тугим і не розтікалося)
Після
 звукового сигналу додаю вимочені родзинки.
- За 20хв. до завершення випікання зволожую поверхню хлібини і посипаю маком.
- В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.
показать все фото

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
  • Добавлено автором
4

223.05.13, 19:03Ответ на 1 от друг_Федір

Досить нагадує пасочку але готується скоріше і виходить дешевше.