Travels On Ukraine Club

There is nothing in Russian! Switch to Ukrainian in order to read it.
20+ подписаться

10 участников

  • spikernik
  • izazap
  • Penny20
  • ariyovich
  • Степанов Я
  • Війт
  • Михась79
  • K e p
  • SD 62

Українська З Перцем (Горілка)

Горілка явля собою міцниј алкогольниј напіј, що є сумішшю винного спирту ј води у певніј пропорції. Подејкують, горілки поганої не бува: є добра або дуже добра. До останньої належить самогон. Колись кожен порядниј галицькиј ґазда вмів готувати цеј трунок. Горілку гнали з буряків, картоплі, пшениці. Відповідно до цього — назва. Тепер женуть переважно з цукру. Задля конспірації вона отримала багато назв: адамові сльози, варенуха, гірка, горівка, живиця, запіканка, зелениј зміј, ледащиця, оковита, паленка, пінна, самогонка, сивуха, скажене молоко, скляниј бог, спотикач. Навіщо панству переплачувати втричі, купуючи горілку в торговельних закладах? Тре’ вдома варити самогон високої якості для себе і на продаж! Без самогону в селі ні свято не відгуляєш, ні хату не збудуєш, ні городу не виореш, ані засієш. Одне слово — рідка валюта. Спадкові гуральники кажуть, пригот. самогону — справжнє мистецтво. Звісно, потрібне спец. устаткування, що можна як виготовити своїми руками, так і купити.

Шулики З Маком

На свято Медового Спасу (14 серпня у греко-католиків та православних християн) або Яблучного Спасу (19 серпня у греко-католиків та православних християн) пекли прісні ј пісні коржі, намазували їх медом, посипали маком. Їли їх протягом усього двотижневого поста на Спасу. Українські нарідні кондитерські вироби вельми невитіюваті. Як правило, це зроблені на швидку руку борошняні вироби з великою кількістю яєць і жирів, тобто те, що переважно складаються з пісочного тіста. Для додання солодкості їх присмачують вже по виготовленні або цукровою пудрою, або повидлом, або поливкою з меду у поєднанні з маком або маковим молоком — характерним компонентом українських ласощів. Широко відомі шулики і коржики. Розпушувачем в цих виробах завжди є сода або алкоголь, а не дріжджі.

Кавова Карамель

Ця кавова карамелька взята з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави. Дозвольте ще принагідно нагадати панству, що кавові зерна допомогли українському козакові Юрку Францу Кульчицькому cтати купцем і заснувати 1683 р. у Відні першу в Европі кав'ярню.

Експрес-Морозиво

Це експрес-морозиво взяте з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави.

Кавове Морозиво

Це морозиво взяте з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави.

Коктејлі «Українськиј І Польськиј Прапор»

Коктејль «Українськиј Прапор» чудово пасує зокрема до державних свят в Україні і загалом для підняття націјональної свідомості руського народу. Якщо ж панство хче приємно здивувати своїх польських друзів, то для цого чудово підіјде коктејль «Польськиј Прапор». Бажаю, щоби спиртне ніколи не ускладнювало вам життя.