Гроновиця (мочений виноград)

Гроновиця (мочений виноград)

Гроновиця – це соління, яке приготовляють із столових або винних, але з щільною шкірочкою сортів винограду.

Інгредієнти:

Спосіб приготування

Гроновиця (мочений виноград)

       Треба відібрати міцний, стиглий, з великими і добре розвиненими ягодами виноград. Грона винограду слід очистити від м’ятих, уражених хворобами і шкідниками, тріснутих і
недорозвинених ягід, промити чистою водою й укласти у відповідний посуд,
пересипаючи кожний ряд дрібно меленим і просіяним насінням гірчиці. На 10 кг
винограду кладуть близько 500-600 г гірчиці. Потім у банку наливають холодну
воду, щоб вона покрила виноград. Гроновицю треба зберігати в прохолодному
місці, яке добре вентилюється. Через 20-25 днів соління готове до вживання.
Виноград набуває приємного смаку та аромату, а сік його, приємно кислуватий на
смак, можна пити.

Фотографії блюда

  • Додано автором
0