Гроновиця (мочений виноград)
Треба відібрати міцний, стиглий, з великими і добре розвиненими ягодами виноград. Грона винограду слід очистити від м’ятих, уражених хворобами і шкідниками, тріснутих інедорозвинених ягід, промити чистою водою й укласти у відповідний посуд,
пересипаючи кожний ряд дрібно меленим і просіяним насінням гірчиці. На 10 кг
винограду кладуть близько 500-600 г гірчиці. Потім у банку наливають холодну
воду, щоб вона покрила виноград. Гроновицю треба зберігати в прохолодному
місці, яке добре вентилюється. Через 20-25 днів соління готове до вживання.
Виноград набуває приємного смаку та аромату, а сік його, приємно кислуватий на
смак, можна пити.
Коментарі
Додати коментар