Рецепти   NATUR

деруни з картоплі

деруни з картоплі

Деруни;, тертюхи, кремзлики, кийзлики, тарчаники, беці, дерун (одн.) — картопляні млинці, мають велику популярність в українській кухні, особливо в північних та західних районах України. Основним інгредієнтом страви є терта картопля. Власне, від способу приготування млинців (тертої, а в деяких регіонах кажуть — дертої, картоплі) й походить назва деруни. Деруни є традиційною частиною святкового столу на Благовіщення (тільки пісні, без сметани і інших скоромних страв).

Інгредієнти:

картопля 5 шт.
цибуля ріпчаста половинка
борошно 2 ст.л. з верхом
яйце 1 шт.
олія
перець мелений чорний
сіль

Спосіб приготування

Всі знають, що деруни придумані в Білорусії. Однак зараз цю страву готують все підряд. Адже рецепт дирунів з картоплі дуже простий, так і потрібно для їх приготування: картопля, борошно, яйце, цибуля, олія і приправи. Однак, незважаючи на простий рецепт, в приготуванні є свої нюанси. З першого разу деруни виходять не у всіх, тому потрібно дотримуватися суворої рецептури, щоб деруни вийшли такими, як вам потрібно. Деруни можна приготувати в будь-який день тижня, тому що, інгредієнти, використані в рецепті, завжди є у вас на кухні і не треба йти додатково в магазин. Пробуйте готувати це картопляне блюдо і удачі вам у його приготуванні!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • Al Horezmi
0