Рецепти   NATUR

Борщ класичний

Борщ класичний

Борщ — овочева страва з м'ясом або грибами, за походженням українська.[1] Особливо розповсюджена серед народів Східної Європи. Найпопулярніша страва на столі українців. Складником червоного борщу є столовий буряк.

Інгредієнти:

яловича грудинка 1 кг
качан капусти 1 / 2 шт
буряк 2 шт
картопля 4 шт
цибуля 1 шт
морква 1 шт
червоний болгарський перець 1 шт
протерті помідори 400 мл
рослинне масло 3 ст.л.
цукор 1 ст.л.
сіль , перець
зелень

Спосіб приготування

Взяти 1 кг яловичої грудинки , добре промити , покласти в ємність , залити чотирма літрами води. Води може здатися багато , але за час приготування літр випарується . Ставимо на вогонь , доводимо до кипіння , і варимо на маленькому вогні до 1,5 годин. У той час як вариться наша яловичина , можна підготувати овочі. Миємо під проточною водою , очищаємо від шкірки , нарізаємо картоплю , капусту , буряк, цибулю , моркву , перець. Картоплю нарізаємо брусочками , решта тонкими смужками.

На глибокій сковороді обсмажуємо на середньому вогні цибулю і моркву. Смажимо до готовності на звичайному рослинному маслі , процес обжарювання може зайняти до 10 хвилин. Порізані овочі краще висипати вже на нагріту сковорідку і в процесі смаження помішувати дерев'яною лопаткою.
На цю ж сковороду висипаємо буряк , перетерті помідори , цукор , оцет за смаком , і продовжуємо всі інгредієнти перемішувати , не знімаючи з вогню ще 5-10 хвилин.
У сковороді майбутня заправка для борщу , і залишилося додати два ополоника бульйону і накрити кришкою. На повільному вогні гасити заправку в перебігу 40-50 хвилин. і коли пройде цей час , швидше за все бульйон з яловичиною буде готовий також . Дістаємо м'ясо з бульйону , воно трохи охолоне , потім зрізаємо м'ясо з кістки , бульйон процідити і знову додати в каструлю.

Бульйон вийшов прозорий, без м'яса, його знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо спершу капусту, через п'ять хвилин картоплю і болгарський перець, який приготовлений з картоплею заздалегідь, солимо, перчимо, варимо ще 15 хвилин на середньому вогні, прикривши кришкою.
Додаємо в бульйон м'ясо і заправку для борщу, знову доводимо до кипіння накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Нехай борщ стоїть ще близько двадцяти хвилин.
Класичний український борщ подавати на стіл гарячим зі сметаною і зеленню. Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • Donrat
2

128.02.21, 14:27

Схожий борщ приготував Дмитро Комаров папуасам в Папуа Нова Гвінея
Але без мяса .щоб аборигени привчалися до вегетаріанських страв .