Інгридієнти дав у частинах, бо так зручніше. Співвідношеня можно змінювати в залежності від того, яку кашу ви хочете приготувати гарбузано-пшоняну, чи пшоняно-гарбузяну.
Брати краще гарбуз найбільш темного та насиченого кольору, він смачніший, салодший, та швидше розварюється.
Почистити шкуринку, видалити насіння, порізати не великими 1-2 см. кубиками. Можна потерти, тоді пшоно закладати разом з гарбузом. Налити в каструльку трішки води, щоб гарбуз зразу не пригорів до дна. Довести до кипіння і відрегулювати вогонь. Хай покипить хвилин з 10 і гарбуз пустить сік. Всипати пшоно нехай покипить ще хвилин 10 і пшоно набухне. Добавити трішки води, щоб тільки-тільки покривало кашу. Посолити та додати цукор за смаком. Казали, що цукор краще додавяти під самий кінець приготування, щоб не пригоряло. Але в мене воно й не пробувало пригоряти. Варити ще хвилин 10-15 до готовності. Каші-розмазні всі недолюблюють, але це не той випадок. Мені сподобалось саме те, що пшоно добряче розварилося. Добре потовкти-перемішати, щоб не було комочків гарбуза.
Мені здаеться сюди можливо додати також почищене та порізане яблуко, молоко, ізюм, вершкове масло та мед. вони аж ніяк не посваряться з кашою.
смачного.
Коментарі
Додати коментар