Огірочки малосольні
- 15.08.12, 11:302012-08-15, 11:30
- закуски
Цей спосіб зберігає харчову цінність продукту. В результаті такої заготовки отримуємо дієтичний продукт, без вмісту хімічних консервантів, до яких в деякій мірі відноситься і оцет ! :)
Інгредієнти:
На трилітрову банку 2-3 зубки часнику,
3-4 зонтики кропу і стільки ж листків хріну,
також постругати ножем трішечки кореня хрону, невеличкий стручок гіркого перцю;
солі – 1 ст. ложка з гіркою!!! - на 1 л води.
Кладемо у банку листочки смородини, вишні, м"яти ,
в кінці додаємо 1ст.ложку гірчиці меленої або горошком.
Спосіб приготування
Свіжі огірки середніх розмірів промити, викласти в скляну банку, на дно між шарами огірків і зверху покласти
по стеблу кропу, по шматочку кореня хріну, перекласти листочками вишні і смородини.Додаємо решту інградієтів і заливаємо розсолом.
Розсіл : воду прокип’ятити з
сіллю, залити цим розсолом огірки,
поставити в тепле місце. Через добу розсіл стане мутним, і огірочки можна вживати як малосольні.
Якщо хочете зберегти на зиму, то зливаю розсіл,промиваю огірки,викидаю верхнє листя і знову заливаю перекип"яченим розсолом. Наливаю по вінця, ( попередньо доливаю водички до розсолу і додаючи дрібку солі) , зверху притрушую гірчицею і закриваю пластмасовою кришкою, щоб вода перелилась і не потрапило повітря . Огірки ставимо в прохолодне і темне місце. СМАЧНОГО!!!!
Коментарі
Додати коментарMaxno
115.08.12, 11:39
Надіслав Українці



serg020777
215.08.12, 11:40
Вишиваночка
315.08.12, 11:52Відповідь на 1 від Maxno
Вишиваночка
415.08.12, 11:52Відповідь на 2 від serg020777
Дякую ,я також
друг_Федір
515.08.12, 12:04
Горянка
615.08.12, 12:11
МИ десь так і закладаємо.
Вишиваночка
715.08.12, 12:15Відповідь на 5 від друг_Федір
pipa1945
815.08.12, 12:15
Зараз перешлю тобі цікаву інфу
)


Вишиваночка
915.08.12, 12:16Відповідь на 6 від Горянка
Вишиваночка
1015.08.12, 12:16Відповідь на 8 від pipa1945
Дякую