приготування:
1. Змішати всі інгредієнти для соусу. Я зазвичай беру скляну банку, додаю туди всі компоненти, закриваю кришкою і збовтую, щоб все змішалося рівномірно.
2. Овочі помити, почистити, нарізати на невеликі шматочки.
3. Деко або форму для запікання застелити фольгою, викласти овочі, заправити їх соусом і перемішати.
4. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 50-60 хвилин, стежте щоб не підгоріли.
5. В кінці відварити пасту, змішати з овочами і посипати сиром.
Паста з креветками
Складові:
Паста — 80 г
Болгарський перець — 1 шт.
Помідори черрі — 4 шт.
Креветки — 5 шт.
Маскарпоне — 80 г
Рукола — 10 г
Базилік — 10 г
Петрушка — 5 г
Часник — 2 зубчики
приготування:
1. У форму для випікання наллємо трохи рослинного масла. Покладемо на дно пластики болгарського перцю, половинки помідорів чері, посипаємо овочі пластиками часнику і порізаним смужками базиліком і ставимо їх випікатися в духовку.
2. Коли овочі запекутся, то до них викладаємо креветки і трохи їх промазуємо маслом. Відправимо в духовку на п’ять хвилин.
3. Відварюємо спагетті і в сковороді перемішуємо їх з запеченими овочами.
4. Готову пасту прикрашаємо руколлою і свіжими томатами.
Паста з грибами, цибулею-пореєм і беконом
Складові:
Паста лінгвіні — 500 г
Оливкова олія — 2 ст.л.
Часник — 1 зубчик
Середній цибулю-порей
Бекон — 100 г (смужками або кубиками)
Печериці — 150 г
Вершки — 200 мл
Портвейн — 2 ст.л.
Сіль і перець — за смаком
приготування:
1. Обсмажте цибулю, викладіть бекон, перемішайте, видавіть часник. Готуйте близько 2 хвилин. Викладіть нарізані гриби, влийте вино і ретельно перемішайте.
2. Закрийте каструлю кришкою і готуйте близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо соус дуже сухий, то влийте трохи води, щоб злегка розбавити.
3. У самому кінці влийте вершки, посоліть і поперчіть (не забувайте, що бекон спочатку солоний — не переборщіть!)
4. Поставте пасту варитися аль-денте в підсоленій воді. Викладіть відварену пасту в сковороду і гарненько перемішайте в соусі. Якщо вона сухувата, то додайте трохи води, в якій варилася паста.
Подавайте теплою.
Паста з морепродуктами
Складові:
Паста (будь-яка) — близько 300 г
Очищені креветки — 150 г
Гребінець — 200 г (у мене вже обсмажений)
Вершки 20% — 150 мл
Сіль / перець / сухі італійські трави
Часник — 1 зубчик
приготування:
1. Пасту відварити відповідно до інструкції на упаковці, паралельно приготувати соус.
2. Гребінець обсмажити цілком по 1 хвилині з кожної сторони на розпеченій сковороді, вийняти і нарізати кубиками. Додати креветки, посипати сумішшю італійських трав.
3. У сковороду налити 1 ст.л. оливкового масла, часник роздавити площиною ножа і обсмажити до м’якості.
4. Викинути його. Так масло ароматизують. У цю ж сковороду викласти морепродукти і швидко обсмажити хвилин 3 на сильному вогні. Влити вершки і прогріти до кипіння + ще пару хвилин. Виправити на сіль / перець за смаком.
5. Готову пасту перекласти в соус, струснути гарненько сковороду, щоб соус покрив всі макарони і подавати. Прикрасити свіжим базиліком, або помідорами чері.
Спагетті болоньєзе
Навіть в італійських джерелах існують варіації соусу болоньєзе, не кажучи вже про загальносвітовій практиці. Шукати найправильніший рецепт — заняття для фахівців, а от взяти все найсмачніше і приготувати може буквально кожен. Важливо брати хороші продукти і готувати з хорошим настроєм.
Складові:
Яловичина для смаження — 400 г
Свинина — 200 г
Цибуля ріпчаста (100г) — 1 шт.
Селера стеблової — 50 г
Морква — 100 г
Часник часточки — 3 шт.
Оливкова олія — 40 мл
Вершкове масло — 30 г
Вино біле сухе (столове) — 150 мл
Бульйон яловичий — 300 мл
Томатне пюре — 150 г
Базилік сушений — 2 ч.л.
Перець чорний мелений — ч.л.
Сіль — 1.5 ч.л.
Спагеті — 500 г
Вершки 20-22% — 150 мл
приготування:
Навіть в італійських джерелах існують варіації соусу болоньєзе, не кажучи вже про загальносвітовій практиці. Шукати найправильніший рецепт — заняття для фахівців, а от взяти все найсмачніше і приготувати може буквально кожен. Важливо брати хороші продукти і готувати з хорошим настроєм.
1. Лук поріжте соломкою, селеру тонкими поперечними скибочками, моркву натріть на крупній тертці, а часник подрібніть.
2. Спассеруйте цибулю і часник на суміші рослинного і вершкового масла до прозорості, додайте моркву і селеру і готуйте на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.
3. Фарш викладіть на гарячу сковороду з невеликою кількістю масла і смажте, розбиваючи лопаткою м’ясні грудочки. Можна спочатку обсмажити дрібно нарізаний бекон, а фарш смажити на витопленому з бекону жирі.
4. Якщо використовуєте бекон, він повинен бути дуже якісним.
5. Коли м’ясо втратить рожевий відтінок, влийте вино і готуйте, поки рідина не випарується.
6. Влийте в м’ясо бульйон, покладіть томатне пюре або дрібно нарізані і очищені від шкірки помідори.
7. Додайте овочі, спеції, перемішайте і готуйте під кришкою на дуже маленькому вогні протягом години, періодично помішуючи.
8. Поки готується соус, відваріть пасту по інструкції на упаковці, недоварівая 1-2 хвилини.
9. Коли м’ясо стане зовсім м’яким, додайте вершки, перемішайте і доведіть до кипіння.
10. Подавайте спагетті гарячими, виклавши зверху соус.
Карбонара
Складові:
Спагеті — 100 г
Яйця курячі — 2 шт.
Парміджано Реджано — 20 г
Пекоріно — 20 г
Чорний перець — 2 г
Панчетта — 40 г
приготування:
1. Підготуйте інгредієнти.
2. Пасту опустіть в киплячу воду і варіть 10 хвилин.
3. Яйця злегка збийте з тертим пекоріно і пармезаном.
4. На розпеченій сковороді обсмажте панчетой, нарізану тонкою соломкою. Додайте яйця.
5. В отриману масу додайте відварену пасту, доведіть до потрібної консистенції.
6. Ретельно перемішайте.
7. Декоруйте тертим пармезаном і свіжомеленою чорним перцем.
8. Карбонара готова.
Коментарі
Додати коментар