Як фанат сиру в різних інтерпретаціях і страв, які готуються на раз-два, сьогодні вперше спробувала спекти таку запіканку. Дуже мені сподобалася, то ж ділюся з вами фото і рецептом.
Я робила так:
1. Порізала на великі кубики гарбуз (приблизно 300 г), зварила його у воді, воду зцідила, і гарбуз ще гарячим розім’яла в пюре. Відклала, щоб охололо.
2. Тим часом виклала в миску десь 400 г творога, розім’яла виделкою, до нього 4 цілі яйця, 4-5 ст.ложок цукру, можна ванільний цукор (в мене не було), 10 ст. ложок манки, десь 300 г сметани (я брала 15%), 1 ч.л. розпушувача, перемішати, не довго і не сильно, так, не напружуючися:)
3. Додала вже холодне гарбузове пюре, перемішала.
4. Змастила форму вершковим маслом, підсипала манкою, виклала творожно-гарбузову суміш і в духовку на 180 градусів і на 50-55хв.
5. Вийняти з духовки, намагатися триматися від запіканки чим далі, але не втриматися і відрізати собі ще теплий шматок:) Дуже ням-ням:)
Коментарі
Додати коментар