Підготовчий етап
Свіжозібрані  гриби ретельно  очищаю  від  сміття  ножиком  та  щіточкою.  Промиваю  двічі  у  чистій воді. 
Ріжу кусочками  і  дивлюся,   щоб  не  було  хробачливих.   Ставлю  дві великі  кастрюлі  і  15 -  25  хвилин відварюю гриби  у  добре  посоленій  воді (обовязково в  кінці  варки,  коли   гриби опустяться на  дно,  беру  шматочок  і пробую,  якщо  недосолений -  то  досолюю,   якщо  пересолений - то  додаю  кипятку).
Поки гриби  відварюються  і  остигають,  чищу  моркву  і  цибулю.  Нарізаю дрібнесенько цибуля, моркву  тру на терці. Можна використати і кухонний комбайн, але я волію все робити вручну - так смачніше.
Знімаю відварені гриби, бульон зливаю в іншу кастрюлю через друшляк - на ньому  можна буде  приготувати смачнющий український борщ.  
Гриби ставлю охолонути. 
Технологія приготування
На великий газ ставлю дві великі пательні, вливаю олію,  щоб повністю було покрите дно,  даю  можливість олії розігрітися,   і в першу  пательню всипаю потерту моркву,  а  у  другу  - нарізану  цибульку. Постійно стою  і  по черзі  перемішую.  Всередині  готування  підсолюю. Спасерую  цибулю  5  хвилин,  моркву  8  хвилин. Викладаю в  окрему  велику миску.
Пропускаю через  електромясорубку  усі  гриби. Викладаю у  дві пательні,  які  стоять на  великому  газі  і  олія вже  добре розігріта.  Постійно  перемішую.  Через  пять  хвилин  готування додаю  перець. Постійно  мішаю. Ще  через  пять  хвилин додаю томатну  пасту - по  три  купачисті  ложки  на  пательню.  Олія  має  кипіти  і  вкривати  грибну  масу.
Йде  сильне  випаровування  вологи,  тому  вважайте  на  руки  при  перемішуванні.  Через  25  хвилин  від початку  готування,   додаю  спасеровані  цибулю  і  моркву.  Мішаю  постійно.  Неможна  залишати пательні, не  перемішуючи,  - пригорить  цибуля  і  морква -  ікра  буде  гірчити.  
Ще через  20  хвилин  процес  приготування закінчений.  Тому  вливаю  по  черзі  в  кожну  пательню  по  2 ложки столового  оцту  і  зразу ж  добре  перемішую  та  виключаю  газ.
Накладаю грибну  ікру  в  простерілізовані  0.5 л  слоїки. Стерилізую 30 хвилин.  
Закручую  простерілізованими кришками. Перевертаю слоїки кришками вниз  і  ставлю  на  підлогу  та  вкриваю  рушником. ... 
Слоїки зберігаю  в  підвалі  не довше  року.  
В  середньому  на  сім'ю  йде  1 л грибної  ікри на  тиждень,  тому  на зиму  заготовлюю  75 л грибної  ікри.
Технологія застосування
Відкриваю слоїк з грибною ікрою і висипаю в глибоку  тарілку.  Очищаю  2  великі  зубчики  часнику, дрібнесенько нарізаю  ножиком  і  всипаю  до  грибної  ікри.  Додаю  дві  купачисті  ст.ложки  майонезу. Добре перемішую.  
Намащую  шаром  у  2 мм на  хліб. Зверху кладу пластівці ковбаси та  пластівці помідора. Але найсмачнішими  канапки виходять з рибою Матьє !!!
Бажаю  всім  здорової  і  смачної  їжі !!! 
		 
	
Коментарі
Додати коментарuraha
18.06.12, 20:43
Богдан Ляшко
28.06.12, 20:47
Мабуть
 
 
 
Саничок
38.06.12, 20:47
Лесь Кавун
48.06.12, 20:48
Лесь Кавун
58.06.12, 20:49Відповідь на 2 від Богдан Ляшко
Лесь Кавун
68.06.12, 20:49Відповідь на 3 від Саничок
Лесь Кавун
78.06.12, 20:49Відповідь на 1 від uraha
Дякую красненько !!!
Гість: Люсси_Я
88.06.12, 21:07
Лесь Кавун
98.06.12, 21:15Відповідь на 8 від Гість: Люсси_Я
Лесь Кавун
108.06.12, 21:15Відповідь на 8 від Гість: Люсси_Я