Рецепти   Лесь Кавун

Грибна ікра

Грибна ікра

Майстер-клас. Прийшло літечко. І на суботу та неділю ми вирушаємо на лоно природи !!! ... А вже ж йде перший слот козарів, ... тому пропоную усім гурманам свою універсальну технологію приготування грибної ікри. Саме з підосичників та підберезовиків вона найсмачніша !!!

Інгредієнти:

1. гриби (підберезовики) - 1 кг
2. гриби (підосичники) - 2 кг
3. гриби (лисички) - 200 г
4. морква - 1 кг 200 г
5. цибуля - 600 г
6. соняшникова олія - 0.5 л
7. томатна паста - 7 ст.ложок
8. оцет - 4 ст. ложки
9. перець - 10 г
10. сіль - до смаку

Спосіб приготування

Підготовчий етап

Свіжозібрані  гриби ретельно  очищаю  від  сміття  ножиком  та  щіточкою.  Промиваю  двічі  у  чистій воді.

Ріжу кусочками  і  дивлюся,   щоб  не  було  хробачливих.   Ставлю  дві великі  кастрюлі  і  15 -  25  хвилин відварюю гриби  у  добре  посоленій  воді (обовязково в  кінці  варки,  коли   гриби опустяться на  дно,  беру  шматочок  і пробую,  якщо  недосолений -  то  досолюю,   якщо  пересолений - то  додаю  кипятку).

Поки гриби  відварюються  і  остигають,  чищу  моркву  і  цибулю.  Нарізаю дрібнесенько цибуля, моркву  тру на терці. Можна використати і кухонний комбайн, але я волію все робити вручну - так смачніше.



Знімаю відварені гриби, бульон зливаю в іншу кастрюлю через друшляк - на ньому  можна буде  приготувати смачнющий український борщ. 

Гриби ставлю охолонути.

Технологія приготування

На великий газ ставлю дві великі пательні, вливаю олію,  щоб повністю було покрите дно,  даю  можливість олії розігрітися,   і в першу  пательню всипаю потерту моркву,  а  у  другу  - нарізану  цибульку. Постійно стою  і  по черзі  перемішую.  Всередині  готування  підсолюю. Спасерую  цибулю  5  хвилин,  моркву  8  хвилин. Викладаю в  окрему  велику миску.

Пропускаю через  електромясорубку  усі  гриби. Викладаю у  дві пательні,  які  стоять на  великому  газі  і  олія вже  добре розігріта.  Постійно  перемішую.  Через  пять  хвилин  готування додаю  перець. Постійно  мішаю. Ще  через  пять  хвилин додаю томатну  пасту - по  три  купачисті  ложки  на  пательню.  Олія  має  кипіти  і  вкривати  грибну  масу.



Йде  сильне  випаровування  вологи,  тому  вважайте  на  руки  при  перемішуванні.  Через  25  хвилин  від початку  готування,   додаю  спасеровані  цибулю  і  моркву.  Мішаю  постійно.  Неможна  залишати пательні, не  перемішуючи,  - пригорить  цибуля  і  морква -  ікра  буде  гірчити. 

Ще через  20  хвилин  процес  приготування закінчений.  Тому  вливаю  по  черзі  в  кожну  пательню  по  2 ложки столового  оцту  і  зразу ж  добре  перемішую  та  виключаю  газ.
Накладаю грибну  ікру  в  простерілізовані  0.5 л  слоїки. Стерилізую 30 хвилин. 

Закручую  простерілізованими кришками. Перевертаю слоїки кришками вниз  і  ставлю  на  підлогу  та  вкриваю  рушником. ...

Слоїки зберігаю  в  підвалі  не довше  року. 

В  середньому  на  сім'ю  йде  1 л грибної  ікри на  тиждень,  тому  на зиму  заготовлюю  75 л грибної  ікри.



Технологія застосування

Відкриваю слоїк з грибною ікрою і висипаю в глибоку  тарілку.  Очищаю  2  великі  зубчики  часнику, дрібнесенько нарізаю  ножиком  і  всипаю  до  грибної  ікри.  Додаю  дві  купачисті  ст.ложки  майонезу. Добре перемішую. 

Намащую  шаром  у  2 мм на  хліб. Зверху кладу пластівці ковбаси та  пластівці помідора. Але найсмачнішими  канапки виходять з рибою Матьє !!!

Бажаю  всім  здорової  і  смачної  їжі !!! 

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 37, з них друзів: 0.

  • ir-ris
  • krupni
  • Lesana
  • Sunny Side
  • Svi_t
  • tamagochi
  • zebr@11
  • Бармалей Глюк
  • волиняночка
  • Светуня
51

48.06.12, 20:48

я обіцяв і своє слово дотримав

58.06.12, 20:49Відповідь на 2 від Богдан Ляшко

та не мабуть, а точно дуже

68.06.12, 20:49Відповідь на 3 від Саничок

78.06.12, 20:49Відповідь на 1 від uraha

Дякую красненько !!!

Гість: Люсси_Я

98.06.12, 21:15Відповідь на 8 від Гість: Люсси_Я

кожен гриб має своє призначення: білі найсмачніші сушеними або свіжомороженими, маслюки - маринованими, лисички - смаженими; парасольки йдуть на відбивні, тобто у морозильну камеру, ... але грибна ікра - найпрактичніша. Та й що робити з такою величезною кількістю козарів, коли їх в Карпатах хоч косою коси ...

108.06.12, 21:15Відповідь на 8 від Гість: Люсси_Я

Додати коментар
Сторінки:
1
2
3
4
5
7
попередня
наступна