Треба починати готування з купівлі базарної сметани. Вона має бути свіжою, бо якщо їј уже тиждень, то масло хоча ј зіб'ється швидко, але ј зістаріється так само швидко і матиме неприємниј смак.
Якщо нема маслоробки, то сметану можна збити міксером у масничці. У процесі сколочування вона мінятиме консистенцію: з рідкої до густої зі збільшенням об'єму, і далі до рідкої з грудочками зі зменшенням об'єму. (В залежності від якості сметани вона сколочується міксером від 2-х до 50-х хвилин.) Все! Відтепер потрібно колотити ложкою, позаяк забризкаєте геть усе на світі. (В залежності від якості сметани вона сколочується ложкою від декількох до кільканадцятьох хвилин.) Коли масло відокремиться від околотин і відмежується у грудку, процідити јого через друшляк. Маслянку поставити до холодильника, вона згодиться для безпосереднього вживання, виробництва сирів, приготування кондитерських і хлібобулочних виробів, а масло тре' двічі помити в воді за допомогою ложки, щоби воно довше зберігалося і не киснуло.
На превеликиј смуток, зараз не стало в продажу најкращого сорту какао «Золотиј ярлик», проте є непогане какао від ТМ «Срібниј ярлик» ЗАТ «Крафт Фудз Україна». Саме јого розмішати з цукром, та додати туди 2-і столові ложки зготовленого масла, зрідженого на водяніј лазні. Ретельно змішати це столовою ложкою до цілковитого розчинення цукру. (Простіше, замість цукру застосувати цукрову пудру, тоді зрідження масла на водяніј лазні не знадобиться. Для виготовлення пудри знадобиться кавовиј млинок.)
Цю какао-суміш додати до решти масла і добре розмішати міксером. Помістити до ракви (масельнички) для зберігання в холодильнику.
N. B. Мајте на увазі, з 1-го літра масної сметани виходе 400 грамів масла.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарГість: Banderovka
15.06.13, 20:26
Мені сподобалася Ваша українська і, власне, рецепт, дякую
нік повинен
27.06.13, 13:40Відповідь на 1 від Гість: Banderovka