Рецепт приготування ялинкових прикрас узято з кулінарних сторінок черкаської газети «Акцент» (з особистими доповненнями), яка щосереди надходе до читачів. На кулінарніј шпальті газети «Акцент» під рубрикою «Ґаздинька» презентовано ялинкові прикраси до Різдвяно-новорічних свят. Звісно, що можна гајнути по торговельних закладах за ялинковими забавками або дістати старі з прикалабку. А мо' виготовити унікальні прикраси власноруч, які можна буде згодом зїсти. Це так чудово ј бува ця надзвичајна подія не надто часто — раз на рік. Зрештою, всякому клопоту свіј час і всякому ділу своя пора. Ви в сили особисті вірте, а то не обминути втрат.
Інгредієнти:
1. яєчні білки — 3 шт.;
2. цукрова пудра — 200 г;
3. лимонниј Сік — 1 ч. л.;
4. кондитерська засипка (підфарбованиј цукор) — дрібка;
5. харчовиј барвник (candurin) — 2 г.
Спосіб приготування
Білки дуже обережно відокремити від жовтків, щоби ті не потрапили до тіста, позаяк безе не зіб'ється належним чином. Збити білки міксером до щільного стану, додаючи поступово по столовіј ложці цукрову пудру (приготувати її можна кухонним комбајном або кавовим млинком). В останню чергу додати лимонного соку ј ретельно розмішати міксером. Безе повинне вијти досить міцним. Вијмаючи міксер з маси, уважте її консистенцію. Якщо вона не стікає, а сторчить «списами», тісто готове.
Помістити суміш в кулінарниј шприц або пакет з відрізаним маленьким ріжком і на деку, застеленому пергаментом, сформувати зірки, ялинки, кільця, сердечка ј інші фігурки. (Для легкості формування можна накреслити олівцем обриси цих фігурок зі зворотнього боку кулінарного паперу або під нього підкласти відповідниј шаблон.) Розташовувати фігурки можна близько один до одного, не боячись, що вони злипнуться. Якщо тісто збите міцно, воно більше не збільшиться в розмірі. За бажання сирі тістечка відразу можна прикрасити кондитерською засипкою. Ліпше за все для цього підходить підфарбованиј цукор.
Випікати за температури 100 °C близько 2-х годин, після чого готові пундики вијняти з духовки і дати повністю остигнути (готове безе повинно мати тверду шкаралупу, не деформуватися, а всередині бути ніжним і мати консистенцію суфле, — інакше по прочаханню воно втрате опуклу форму).
Потім пергамент з пундиками покласти на крај столу. Однією рукою потягнути папір перпендикулярно столу додолу, а іншою притримувати протилежниј крај аркуша. Коли фігурка відклеїться до половини, підхопити її і, акуратно допомагаючи, відокремити до кінця. Якщо хочете, щоб ваші ялинкові прикраси таємничо мерехтіли, можна пофарбувати їх спеціяльним харчовим барвником — кандурином. Він буває усіх можливих кольорів, можна взяти срібниј і золотиј. Користуватися такими фарбами просто. Відкрити флакон з пудрою, занурити в неї кінчик сухого пензлика і акуратно нанести її на висушену фігурку.
Фігурки з безе можна повісити на ялинку за допомогою єдвабних (атласних) стрічок, також ними можна прикрасити святковиј торт (тільки класти їх треба на масляниј крем, щоб безе не розтануло) або просто покласти в красну коробку та подарувати.
Веселих свят!
Коментарі
Додати коментар